De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Heb je een iPhone 4S? Wacht dan nog even met iOS 8

Wouter Nijsen
18 september 2014, 10:29
2 min leestijd
Heb je een iPhone 4S? Wacht dan nog even met iOS 8

De iPhone 4S is geschikt voor de update naar iOS 8, maar je kunt beter nog even wachten met de installatie.

Lees verder na de advertentie.

Na al het iPhone 6 geweld van de afgelopen weken zou je bijna vergeten dat er ook nog oudere iPhone-modellen zijn die door veel mensen worden gebruikt. Op de WWDC 2014 werd iOS 8 aangekondigd en naast de nieuwe toestellen kun je Apples nieuwe besturingssysteem sinds gisteren ook voor de iPhone 4S downloaden en installeren. Desondanks is het beter om even te wachten met updaten als iPhone 4S-gebruiker.

Een stuk trager dan met iOS 7

Ars Technica kwam gisteren met het nieuws naar buiten dat de iPhone 4S behoorlijk veel moeite heeft met het vloeiend draaien van iOS 8. Dit was natuurlijk te verwachten, maar een 4S met iOS 8 is aanzienlijk trager dan wanneer het toestel draait op iOS 7. Bij simpele taken als het openen van Safari, de instellingen en de Mail-app heeft het toestel het een stuk lastiger dan voorheen. Ook met animaties heeft de iPhone 4S meer moeite en hij voelt daardoor langzaam en haperend aan. Hieronder vind je een overzicht waarin snelheden worden vergeleken wanneer de iPhone 4S iOS 8 draait.

iPhone 4S iOS 8

Verouderde hardware is de oorzaak

De iPhone 4S wordt nog aangestuurd door de Apple A5-chip. Dit is een processor uit 2011 en is dus al behoorlijk verouderd. De A5-processor heeft maar 25 procent van de kracht van de A7, die in de iPhone 5S te vinden is. De iPhone 6 en 6 Plus worden aangestuurd door de Apple A8-chip, een nog snellere chip.

De 4S heeft het met zijn verouderde hardware dus behoorlijk lastig met iOS 8 en het is daarom aan te raden dat je nog even wacht met installeren. Apple komt vaak naderhand met updates die beter geoptimaliseerd zijn voor oudere toestellen en het ligt in de lijn der verwachting dat dit ook voor de iPhone 4S wordt gedaan. Mocht je dus in het bezit zijn van een iPhone 4S, wacht dan nog even en update je toestel pas wanneer er een geoptimaliseerde versie beschikbaar komt.

Houd iPhoned in de gaten voor het laatste nieuws omtrent iOS 8 zodat je op het juiste moment je iPhone 4S kan updaten.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu