iPhone 4 – Steve Jobs presenteert de nieuwe iPhone

Redactie
7 juni 2010, 21:16
4 min leestijd
iPhone 4 – Steve Jobs presenteert de nieuwe iPhone

Een aantal minuten geleden heeft Steve Jobs op het WWDC de beruchte Gizmodo iPhone aangekondigd. De iPhone waarvan we allang wisten dat hij aangekondigd zou worden is nu ook daadwerkelijk aangekondigd. Het gaat om een iPhone waarvan Steve zegt 100 nieuwe functies te kunnen zeggen. Hij belichtte er acht vooral.

Design iPhone 4

De nieuwe iPhone heeft een totaal nieuw design. Hij is 9.3mm dik. Dat is 24% dunner dan de iPhone 3GS. Volgens Jobs is het de dunste smartphone die er bestaat. Hij heeft een camera op de voorkant en onderop zitten zoals nu de microfoon, 30-pin connector en de speaker. Bovenop zit een headset-jack, een tweede microfoon en een sleep-wake knop. Hij gebruikt een MicroSIM en een LED flash camera.

Lees verder na de advertentie.

Retina display op iPhone 4

Het retina display is het scherm dat veel scherper is. Het toestel heeft nu 326 pixels per inch. Jobs liet een aantal foto’s zien inclusief het homescreen en het ziet er vele malen scherper uit. Verder heeft de iPhone een 3.5 inch scherm, kunnen daar 960 x 640 pixels is het contrast ratio 800:1.

A4 processor en batterij

De iPhone 4 maakt gebruik van een A4 processor. Dit is de processor van Apple die ze voor het eerst gebruikten in de iPad. De A4 processor kan een sterkere batterij aan en dat is er nu ook. Standby tijd is 300 uur en het browsen over 3G is zes uur.

3 axis Gyro

Met dit nieuwe onderdeel is het mogelijk om door te bewegen de voorwerpen op het beeld in 3D te zien. Samen met de accelerometer zorgen ze voor het gebruik van zes verschillende assen. Perfect om te gamen dus.

Camera en iMovie

De iPhone 4 heeft een vijf megapixel camera, in sensor van alluminium op de achterkant, 5x digitale zoom, ‘tap to focus’ en LED Flash. Op het gebied van videofilmen zijn ze ook vooruit gegaan. De iPhone kan HD filmen op 720p met 30 frames per seconde. Ook komt iMovie naar de iPhone. iMovie is het video bewerkingsprogramma voor de Mac. Het videobewerken op de iPhone word ongeveer zoiets als we op de Mac gewend zijn. iMovie heeft vijf thema’s en overgangen, titels, bijna alles is er wat er op de Mac ook is. De app kost €3,99 euro.

iOS 4

De naam van iPhone OS 4 is veranderd in iOS 4. Dit omdat het OS nu ook gebruikt word op iPad en iPod Touch. iPhone 4 krijgt zoals we al wisten Multi-tasking en Folders. iOS 4.0 heeft honderden nieuwe functies en de belangrijksten zijn:

  • Multitasking
  • Folders
  • Retina display integration
  • Mail – unified inbox & threading
  • Enhanced Camera & Photos apps
  • Deeper enterprise support
  • Tons of new features

Er zitten ook talloze nieuwe enterprise opties in het OS waaronder Bing! als nieuwe zoekmachine.
iOS 4 is vandaag nog niet te downloaden voor het grote publiek. Ontwikkelaars krijgen vandaag een GM; dat is de laatste versie van een OS voordat het echt te downloaden is.

iBooks nu ook op de iPhone

iBooks kennen we al van de iPad. Met iBooks kan je boeken lezen op de iPad. Nu komt het naar de iPhone. Het is precies hetzelfde maar dan geoptimaliseerd voor de iPhone.

iAds

iAds zijn er om de ontwikkelaar te helpen. Zonder iAds is het voor de ontwikkelaar niet mogelijk om gratis en goedkope apps te maken. Met iAds blijf je in de applicatie en is de advertentie interactief. Het is ingebouwd in iOS 4 en de ontwikkelaar krijgt 60% van de opbrengst. Linksbovenin is een kruisje waarmee je uit de advertentie gaat en terug in de applicatie komt. iAds zal op 1 juli beschikbaar komen voor alle iOS devices.

Facetime op iPhone 4

Met Facetime kan je videobellen met de iPhone 4. Het werkt alleen maar met iPhone 4 naar iPhone 4 en in 2010 werkt het alleen nog maar via Wi-Fi. Apple gaat met providers praten om het via 3G werkend te krijgen. Je moet een gewoon gesprek starten en op één van de zes blokjes tikken om te gaan videobellen. Het werkt in portrait- en landscapemode en werkt met de achter- en voorkantcamera.

iPhone 4 in juli 2010 in Nederland bij T-Mobile

De iPhone 4 komt in wit en zwart en kost $199 voor de 16 GB , en $299 voor de 32 GB. De 3GS kost nu $99.

Op 24 juni komt de iPhone uit in Amerika en in juli komt de iPhone naar Nederland. T-Mobile zal weer het alleenrecht hebben op de iPhone. In eind september zijn er 88 andere landen aan de beurt. Op 21 juni komt iPhone OS 4.0 uit die gratis is voor alle modellen behalve de iPhone 2G en de iPod Touch 1G.

Categorie: Apple
Device: iPhone 4

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's