iPhone 4 wordt opnieuw gelanceerd in India voor 275 euro

Roel van Hout
21 januari 2014, 18:01
1 min leestijd
iPhone 4 wordt opnieuw gelanceerd in India voor 275 euro

De eerste Apple-productlancering van 2014 is een feit – het bedrijf zorgt voor een iPhone 4 herlancering op de Indiase markt voor omgerekend ongeveer 275 euro.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt de Indiase krant India Times. Het lijkt een opmerkelijke zet van Apple, maar gezien de rap dalende iPhone-verkoop in India is het niet meer dan logisch dat Apple de Indiase klanten een budget-model aanbiedt.

In India wordt de iPhone 5S door velen te duur gevonden, maar de reacties op de prijs van de iPhone 5C zijn uitsluitend negatief. Lange tijd werd verwacht dat Apple daar een goedkopere iPhone voor opkomende markten van zou maken, maar dit bleek niet het geval: het is een iPhone 5 in een plastic jasje, die ook in India qua prijs nauwelijks van dat model verschilt.

iPhone 4 herlancering voor ‘lage prijs’

Daarom heeft Apple het zekere voor het onzekere genomen en de iPhone 4 opnieuw uitgebracht in het Aziatische land. De hele week gonsde het al van de geruchten over een mogelijke iPhone 4 herlancering voor een extreem laag bedrag (15.000 rupee, ongeveer 180 euro) maar dat blijkt niet zo te zijn: de iPhone 4 kost 22.900 rupee, om en nabij de 275 euro.

Dat is een behoorlijke smak geld voor een telefoon die in 2010 werd uitgebracht. De India Times noemt het ‘bijna diefstal’. De iPhone 4 is in principe een prima telefoon, maar hij is inmiddels behoorlijk verouderd en dat geld simpelweg niet meer waard. Ook in een welvarender land als Nederland zou niemand de iPhone 4 voor dit bedrag nog willen kopen. Het is dus zeer de vraag of Apple met deze maatregel de harten van de Indiase smartphone-bezitters voor zich gaat weten te winnen.

→ Zelf nog een iPhone 4 kopen? In Nederland is-ie een stuk goedkoper te vinden, zowel los als in combinatie met een abonnement!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu