iPhone 4 belkwaliteit, een vergelijking

De iPhone 4 hoort een beter ontvangst te hebben dan zijn voorgangers en dit vanwege de microfoon die ruisvermindering toelaat. Gizmodo heeft de nieuwste iPhone aan een test onderworpen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Enkele medewerkers van Gizmodo hebben verscheidene niet-wetenschappelijke testen uigevoerd om uit te maken hoe de belkwaliteit is van de nieuwe iPhone 4 ten opzichte van de iPhone 3G en de iPhone 3GS. Zo belden zij steeds naar een specifieke vaste lijn en lazen hierbij sprookjes voor en zongen liedjes.  Terwijl ze dit deden gaven ze aandacht aan onder andere de hoeveelheid ruis en het volume.

Dit bracht een scoring tot gevolg, waarvan uiteindelijk de optelling gebeurde en een gemiddelde werd berekend:

iPhone 3G: 3.7/5iPhone 3GS: 4/5iPhone 4: 3.8/5

Uit hun test blijkt dat hoewel de iPhone 4 een betere belkwaliteit zou moeten hebben, deze uiteindelijk subjectief gezien nog slechter scoort dan de iPhone 3GS, hoewel het verschil uiteraard minimaal is.

Bron: gizmodo.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.