iPhone 3GS ‘vetvlekken’ test (video)
Redactie

De afgelopen weken is er veel gesproken over de speciale ‘oleophobische’ coating van de iPhone 3GS. Met deze coating zou de 3GS eenvoudiger vetvrij te maken zijn. Wij hebben de proef op de som genomen en hebben de iPhone 3GS onderworpen aan een heuze ‘vetvlekken’ test.

De iPhone 3GS neemt het in deze test op tegen de iPhone 3G en natuurlijk tegen de nodige portie vet, dit in de vorm van AH Bewust Bakken & Braden. Deze bakolie bevat 97% vet, wat waarschijnlijk heel wat meer is dan wat jij dagelijks op je vingers krijgt.

iPhone 3GS vetvlekken test

Omdat we dit natuurlijk niet alleen in tekst aan jullie wilde vertellen, hebben we er een filmpje van gemaakt. In dit filmpje kan je zien wat vet werkelijk voor vlekken creëert op je iPhone en hoe snel je deze weer kunt verwijderen met behulp van een simpel stukje keuken papier, wat in de dagelijkse praktijk ook goed een t-shirt of een mouw kan zijn 😉

Wij kunnen een duidelijk verschil zien, al is het minder groot dan we hadden gehoopt. Wel valt op dat vetvlekken echt makkelijker verdwijnen, zonder dure schoonmaak middelen.

Wat zijn jouw ervaringen met de ‘oleophobische’ coating, handig of meer marketing praat?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Deventerror

  Hahaha, wat een test zeg, super leuk! Maar ik zie wel wat verschil, maar niet zo heel veel eigenlijk… Mijn 3GS is nog in bestelling dus kan zelf nog niet vergelijken, maar komt nog wel!!! 🙂 😀

 • Remco

  Zinloze test! Probeer het in het echt dan zie je dat het perfect werkt!!! Als ik nou morgen echt niets te doen heb, ga ik ook boter op m’n telefoon smeren….

 • Marco

  Dit slaat toch helemaal nergens op, hoe onbetrouwbaar wil je je website in godsnaam maken! Doe realistisch en doe een test door gewoon de iPhone te bedienen zonder de boter!

 • jan

  rustig zeg.. god, wat zijn we weer aan het zeuren tsss… ik vind dat het verschil niet echt goed te zien is op het filmpje.. verder heb ik het zelf ook nog niet geprobeerd en was het ook niet echt van plan 😉 maar ik denk dat het 50:50 is.. het werkt echt wel, maar het is meer bedoeld om de iphone te promoten.. en als je zo negatief gaat doen,,, ga dan gewoon niet naar deze site.. stelletje losers

 • robert

  net of dit serieus bedoelt is mensen 😉

 • Cas

  LOL, past wel bij het nieuwsbericht dat een iPhone te warm kan worden 🙂

 • Patrick

  die laag werkt opzich wel goed tegen vlekken alleen de screenprotectors plakken er niet meer op.. dit is een groot nadeel want dat beschermt het juist tegen bv sleutels in je zak..

  ik heb nu een rubber hoesje om mijn 3gs met die screen protector er los tussen..

  conclusie, het klinkt allemaal heel mooi dat speciale laagje, het werkt ook wel tegen vlekken alleen zorgt er wel voor dat je je scherm niet meer kan beschermen tegen krassen enzo…

  dus het is alleen een slechte marketingstunt.. verder is de 3gs echt goed..!