iPhone 3GS: nu al een succes?
Sander Tamaëla

Eerder schreven we al over de Apple iPhone en waarom dit zo’n succes is geworden. Gaat de iPhone 3GS deze succesreeks verlengen? We hebben de feiten op een rij gezet.

De grote pluspunten van de vorige iPhones zijn doorgezet in de nieuwe versie met een sneller hart in de vorm van een processor die op 600MHz draait. Dit tenopzichte van de vorige versie, die het met slechts 412MHz moest zien te bolwerken.Maar wat betekend deze upgrade voor de gebruiker?

We kunnen wel concluderen dat Apple ondanks de voor de gebruiker kleine wijzigingen weer een mooi afgewerkt product heeft neergezet met daarbij de nodige wijzigingen om de telefoon weer naar een volgend platform te tillen: een nog betere en sneller aanvoelende interface, sneller startende Apps, een camera die prachtige foto’s kan maken (zoals we al eerder in onze iPhone 3GS review hebben laten zien), een kompas dat augmented reality programma’s als Layar mogelijk maakt, Voice Control en Voice Memos.

De eerste reviews zijn ook voornamelijk positief, vooral voor mensen zonder iPhone is het nu het moment om toch tot aanschaf over te gaan. Maar veel website’s concluderen ook dat het de upgrade ook waard is als je een snellere versie van je huidige iPhone 3G wilt.

Hieronder hebben we een vergelijking van de snelheid, links de oude iPhone 3G en rechts de nieuwe iPhone 3GS:

Verkoop cijfers

De verkoopcijfers van het eerste weekend waarin de iPhone 3GS te koop is geweest liegen er ook niet om. Waar de inschattingen volgens vele ook al aan de hoge kant waren met 500.000 verkochte iPhones in een weekend, bleek de waarheid het dubbele te zijn: 1.000.000 verkochte telefoons in slechts drie dagen! Er vanuit gaand dat dit slechts in een beperkt aantal landen was, kunnen we er wel vanuit gaan dat komend weekend, als de iPhone bij T-Mobile in de verkoop gaat, er weer baanbrekende aantallen over de toonbank gaan. Wat ons betreft is de nieuwe Apple telefoon al een groot succes, wat vanaf vrijdag in Nederland alleen maar groter gaat worden.

Wij kijken uit naar de grootse start die T-Mobile voor de iPhone 3GS in de planning heeft staan. Voor de gene niet niet kunnen wachten, je kunt al de iPhone 3GS al bestellen via de T-Mobile website!

iPhone 3GS

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • jim

  Ik denk dat jullie hier wel eens gelijk in kunnen krijgen 🙂 Ben zelf echt tevreden met mij 3g, maar sneller en een betere batterij (lees ik niet, maar is wel zo) is altijd welkom!! 😀 🙂

 • Thirza

  Heb vandaag de nieuwe besteld ben benieuwd wanneer ik hem krijg, ze worden geleverd op volgorde van bestelling. Het kan max 6 weken duren.

 • Deventerror

  ik had hem vorig jaar echt snel na online bestellen!

 • Ves

  De meeste mensen zullen mensen zijn die overstappen. (2G – 3G). Pak je makkelijk een half miljoen mee.

 • Hotmans

  En toch vind ik dat sneller starten van een game niet echt een reden on te upgraden het spel zelf draait toch hetzelfde op de film te zien:)

 • Joppe

  Apple is goed bezig! Ook ik ga voor de iphone 3gs, kan niet meer wachten 🙂

 • George

  Misschien een domme vraag van mij (beginneling), hoe weet ik zeker dat ik de nieuwe 3GS, niet een 3G met 3.0-software-update, in handen krijg?
  Hoe zie ik dat?

 • Jonas

  @George : met de 3GS kan je standaard al zonder problemen filmen en editen 🙂 met de 3G (nog) niet

 • George

  @Jonas ; dat is het enige zichtbare verschil? En zeker?, omdat ik ergens las dat ook filmen op de 3G met de update en wat sleutelwerk mogelijk is?