iPhone 3GS: nu al een succes?

Sander Tamaëla
23 juni 2009, 21:43
2 min leestijd
iPhone 3GS: nu al een succes?

Eerder schreven we al over de Apple iPhone en waarom dit zo’n succes is geworden. Gaat de iPhone 3GS deze succesreeks verlengen? We hebben de feiten op een rij gezet.

Lees verder na de advertentie.

De grote pluspunten van de vorige iPhones zijn doorgezet in de nieuwe versie met een sneller hart in de vorm van een processor die op 600MHz draait. Dit tenopzichte van de vorige versie, die het met slechts 412MHz moest zien te bolwerken.Maar wat betekend deze upgrade voor de gebruiker?

We kunnen wel concluderen dat Apple ondanks de voor de gebruiker kleine wijzigingen weer een mooi afgewerkt product heeft neergezet met daarbij de nodige wijzigingen om de telefoon weer naar een volgend platform te tillen: een nog betere en sneller aanvoelende interface, sneller startende Apps, een camera die prachtige foto’s kan maken (zoals we al eerder in onze iPhone 3GS review hebben laten zien), een kompas dat augmented reality programma’s als Layar mogelijk maakt, Voice Control en Voice Memos.

De eerste reviews zijn ook voornamelijk positief, vooral voor mensen zonder iPhone is het nu het moment om toch tot aanschaf over te gaan. Maar veel website’s concluderen ook dat het de upgrade ook waard is als je een snellere versie van je huidige iPhone 3G wilt.

Hieronder hebben we een vergelijking van de snelheid, links de oude iPhone 3G en rechts de nieuwe iPhone 3GS:

Verkoop cijfers

De verkoopcijfers van het eerste weekend waarin de iPhone 3GS te koop is geweest liegen er ook niet om. Waar de inschattingen volgens vele ook al aan de hoge kant waren met 500.000 verkochte iPhones in een weekend, bleek de waarheid het dubbele te zijn: 1.000.000 verkochte telefoons in slechts drie dagen! Er vanuit gaand dat dit slechts in een beperkt aantal landen was, kunnen we er wel vanuit gaan dat komend weekend, als de iPhone bij T-Mobile in de verkoop gaat, er weer baanbrekende aantallen over de toonbank gaan. Wat ons betreft is de nieuwe Apple telefoon al een groot succes, wat vanaf vrijdag in Nederland alleen maar groter gaat worden.

Wij kijken uit naar de grootse start die T-Mobile voor de iPhone 3GS in de planning heeft staan. Voor de gene niet niet kunnen wachten, je kunt al de iPhone 3GS al bestellen via de T-Mobile website!

iPhone 3GS
Categorie: Devices
Device: iPhone 3GS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen