iPhone 3GS: blijkt snelste smartphone in SunSpider benchmark
Sander Tamaëla

In een nieuwe test gedaan door Medialets komt de iPhone 3GS bijzonder goed naar voren. De test heeft een andere insteek dan overige benchmarks: via de Javascipt SunSpider benchmark worden de iPhone 3G, iPhone 3GS, T-Mobile G1 en het nieuwe stokpaardje van Palm, de Palm Pre.

Medialets heeft eerst gekeken waar alle moderne smartphones een overeenkomst hebben. Al de boven genoemde telefoons beschikken over een browser die gebaseerd is op WebKit. Op dit vlak kunnen dus ook vergelijkende tests worden uitgevoerd.

Om ook een referentiepunt te hebben is er voor gekozen om ook een normale Mac in te zetten die dezelfde benchmark uitvoerd. Het gaat hier om een MacBook White, 2.0GHz Core 2 Duo die voorzien is van Safari 4.0.1, dit is ook een browser die gebaseerd is op de WebKit engine.

Uit de test blijkt onder andere dat de nieuwe iPhone 3GS meer doet dan de door Apple beloofde “2x sneller dan de iPhone 3G”, uit deze test blijkt dat de iPhone 3GS de Javascript Sunspider benchmark maar liefst 3x sneller uitvoert!

Ook de andere telefoons worden door de iPhone 3GS achter zich gelaten, wat daarbij vooral opvalt is dat de 3G bijna net zo snel is als de toch veel nieuwere Palm Pre. Met een verschil van één tiende van een seconde bezet de Palm Pre de tweede plek in het klassement.

SunSpider Benchmark resultaten

SunSpider Benchmark resultaten

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.