iPhone 3GS beste smartphone volgens Consumer Reports
Sander Tamaëla

De iPhone 3GS komt als beste uit een test uitgevoerd door Cosumer Reports, de Amerikaanse versie van wat we in Nederland de Consumentenbond noemen.

Onlangs heeft Consumer Reports een grote test uitgevoerd tussen de moderne smartphones. In deze test werd de nieuwe iPhone 3GS vergeleken met de Palm Pre, Blackberry Storm en de iPhone 3GS. De iPhone 3GS blinkt voornamelijk uit in het surfen over het internet, de hoeveelheid en kwaliteit van de verkrijgbare applicaties, maar wat vooral opvalt is dat de jongste telg van de iPhone familie uitblinkt in batterij duur. Iets waar veel mensen altijd kritisch over zijn, maar de iPhone doet het hierin stukken beter dan zijn gelijkwaardige concurrenten.

De concurrentie heeft echter ook sterke troeven: de Palm Pre is erg sterk in multitasken (het uitvoeren van meerdere applicaties te gelijk), wat voornamelijk is te danken aan het feit dat deze functionaliteit vanaf de basis van het OS goed is uitgedacht.

Ook de Blackberry doet waar hij altijd al goed in is geweest deze keer weer als het beste: het opstellen en versturen van SMSjes en e-mails gaat op deze telefoon toch nog steeds het makkelijkst.

De score is gebaseerd op verschillende tests, waar een eind score van 100 punten het maximaal haalbare is.

  1. iPhone 3GS: 73 punten
  2. iPhone 3G en de Samsung Omnia: 70 punten
  3. BlackBerry Storm 9530, T-Mobile G1, BlackBerry Bold en de Samsung Epix: 69 punten
  4. Palm Pre en BlackBerry Curve 8900: 67 punten
  5. LG Incite: 66 punten

Zoals je ziet zijn de verschillen niet heel erg groot, al is in verhouding de voorsprong van de iPhone 3GS groot te noemen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.