iPhone 3G/3GS/4 gratis unlocken via T-Mobile
Redactie

Sinds gisteren zijn iPhone-gebruikers erachter gekomen dat alle iPhone’s die verkregen zijn via T-Mobile gratis simlock vrij gemaakt kunnen worden. Voorheen kon dit pas een jaar na aankoopdatum via de klantenservice van T-Mobile. Wou je het eerder doen, dan moest je daar een bedrag voor neerleggen.

Aangezien T-Mobile de iPhone simlock vrij verkoopt vanaf 12 januari – i.v.m. het mogen aanbieden van de iPhone door KPN en Vodafone – bieden zij het aan om alle iPhones simlock vrij te maken.

Hier zijn meerdere manier toe. De eerste is om naar de klantenservice te bellen. Dit is tot 1 februari ook de enige manier om de iPhone gratis simlock vrij te maken.

Na 1 februari kunt u dit volledig zelfstandig doen door middel van onderstaande methode.

  1. Zet de iPhone volledig uit.
  2. Plaats een simkaart van een andere provider (KPNVodafone, Telfort) in je toestel en zet de iPhone aan.
  3. Na het opstarten, kies ‘Ontgrendelen’. Indien gevraagd, voer de pincode in van de desbetreffende simkaart.
  4. Verbind nu de iPhone voor een halfuur met je computer, met iTunes opgestart. Gedurende dit halfuur kun je de iPhone niet gebruiken, laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren. iTunes moet verbonden zijn met internet.
  5. Koppel na een halfuur de iPhone los van de computer en sluit deze opnieuw aan, met iTunes nog steeds ingeschakeld.
  6. iTunes zal aangeven dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd moet worden. Kies ‘Ja’.
  7. Er verschijnt nu een melding ‘Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij’. Als je een pincode had ingesteld, moet je die nu invoeren. Linksboven op het iPhone-scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider. Is dit niet het geval, dan moet je de iPhone nog een keer loskoppelen en aansluiten.

Als je nu al gratis wilt unlocken dan moet je de T-Mobile klantenservice bellen op 06 – 2400 1200.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.