iPhone 3G unlock komt op 31 december

Redactie
16 december 2008, 18:22
1 min leestijd
iPhone 3G unlock komt op 31 december

Het iPhone Dev-Team heeft vandaag bekend gemaakt dat de langverwachte software-unlock op 31 december beschikbaar komt. Het heeft de codenaam yellowsn0w gekregen.

Lees verder na de advertentie.

<p></p>

De unlock wordt al sinds de lancering van de iPhone 3G verwacht, maar er deden zich steeds weer nieuwe problemen voor. Na de sotware-unlock is het mogelijk om je iPhone te gebruiken met alle beschikbare sim-kaarten, en niet alleen met t-mobile bijvoorbeeld. Nu eindelijk, na al die maanden, is er vooruitgang en kan een aantal versies van de iPhone 3G unlocked worden.

Baseband versies

De unlock zal alleen beschikbaar zijn voor iPhones met een baseband versie van 2.11.07 of lager. Welke firmware dat is, kan bij iedereen anders zijn. Als je altijd via iTunes hebt geupdate, dan kan je alleen unlocken als je firmware 2.1 of lager hebt. Als je op de juiste manier met de Pwnage tool hebt geupdate, dan zou het zo kunnen zijn dat je versie 2.2 met de oude, goede baseband versie hebt.

Als je het allemaal even niet meer weet kan je kijken welke versie je hebt door het volgende te doen:
Springboard -> instellingen -> algemeen -> info en dan staat je versie achter “modemfirmware”.

De baseband versies die ondersteund worden:
-01.45.00
-01.48.02
-02.08.01
-02.11.07

In het blog bericht wordt duidelijk beschreven dat je niet naar firmware 2.2 moet updaten als je van deze unlock gebruik wilt maken, of dat je het via de pwnage tool moet doen. Ook staat er dat je je macbook niet moet updaten naar de nieuwe firmware, omdat dit de unlock in de weg staat als je van plan bent de unlock op je mac te doen.

Voor mensen met een andere baseband is er nog wel hoop, maar niet voor het einde van het jaar.

Via: iPhone Dev Team

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's