iPhone 3G stuwt winst Apple

Redactie
22 oktober 2008, 10:24
2 min leestijd
iPhone 3G stuwt winst Apple

Apple heeft een goed kwartaal achter de rug dankzij metname de iPhone, dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

De winst van Apple steeg met meer dan 25%. In drie maanden tijd zijn wereldwijd nagenoeg 7 miljoen iPhone 3G toestellen verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Winst 1,1 miljard dollar, Jobs verheugd met resultaat

De winst van Apple in het afgelopen kwartaal (juli, aug, sept) kwam uit op 1,1 miljard dollar. De totale omzet in deze periode betrof 7,9 miljard dollar. Dat was meer dan waar analisten op hadden gerekend.

Steve Jobs, die persoonlijk aanwezig was bij de presentatie van de cijfers, was content met de cijfes getuigen zijn reactie: “We verkochten meer telefoons dan (Blackberry-fabrikant) Research in Motion”.

Toekomstige cijfers Apple?

Gezien de economische crisis is het volgens Jobs moeilijk voorspelbaar of de komende cijfers net zo rooskleurig zullen zijn. Onzekere economische tijden breken aan en daar kan ook Apple last van krijgen.

Vijf redenen om geen zorgen te hebben

<br />

Jobs zette vijf zaken op een rij waarom volgens hem aandeelhouders zich geen zorgen hoeven maken om de economische situate van Apple 
(via One More Thing):

  1. Apple heeft de trouwste klanten ter wereld waardoor uitstel in economisch onzekere tijden niet automatisch afstel betekent. Tevens heeft Apple nog steeds een minderheidsbelang in de computer- en telefoniemarkt, waardoor uitstroom gecompenseerd kan worden door nieuwe instroom (switchers).
  2. Met die nieuwe instroom valt ook nog heel wat te winnen, getuige de 24% meer Macs die verkocht zijn in het afgelopen kwartaal. 50% van de mensen die een Mac kopen in een Apple Stores zijn switcher.
  3. Apple heeft het beste productassortiment ooit met ‘the holiday season’ in het vooruitzicht.
  4. Apple heeft het meest getalenteerde en creatieve personeel in de sectoren waarin het opereert.
  5. Ten slotte heeft Apple 25 miljard dollar op de bank staan (hopelijk niet in IJsland) en geen schulden. Volgens Steve is ‘cash king’ in deze roerige tijden. Lagere beurskoersen maken het namelijk mogelijk om goedkoop strategische overnames te plegen.

De beurskoers van Apple kan je natuurlijk volgen op je iPhone, ook kan je kijken op op belegger.nl

Webcast Apple over financiele cijfers

Een audio webcast waarin de resulaten van Apple worden besproken tref je hiernaast aan:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen