Placeholder
Redactie

iPhone lock?Gisteren berichtte we over de iPhone 3G toestellen in België die mogelijk voorzien zouden zijn van een simlock.

Verschillende media hebben dit bericht overgenomen. Vandaag is er meer duidelijkheid gekomen over de precieze stand van zaken.

Het lijkt er sterk op dat er toch geen simlock op de nieuwe iPhone 3G toestellen in België zit. Aangezien medewerkers van Mobistar in veel gevallen liever niet aan buitenlanders (veelal Nederlanders) verkopen beweren ze o.a. dat de toestellen zijn voorzien van een simlock. Dit blijkt vandaag uit een telefoongesprek van iPhoneclub.nl met een van de Mobistar vestigingen.

Op dit moment zijn de voorraden iPhone 3G toestellen in België zo goed als op. Het is nog wachten op nieuwe toelevering. De iPhone 3G kost in België €525 (8GB) en €615 (16GB).

Update: Ook iPim heeft contact gehad met Mobistar en laat weten dat Mobistart zelf ook niet meer weet hoe de vork in de steel zit….

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Sander

  Toch een vreemde gang van zaken…

 • Ik heb ook met een Mobistar center gebeld.

  Verslag op http://ipim.delrue.com

 • PG

  Thx iPim, we hebben je toevoeging opgenomen!

 • Aangezien ik sinds kort een persoonlijke boycot tegen T-Mobile heb (iets met affiliate en de iPhone 😉 )

  Probeerde ik vorig week in Belgie een iPhone te bemachtigen. Ook hier was de verkoper niet bereid om mij een toestel te verkopen. Het lijkt erop dat ze het advies hebben gekregen om te zeggen dat het toestel niet voorradig is indien een consument een toestel zonder abonnement wil kopen.

  Deze raadsels opwerpen mbt het feit dat er een simlock op zit kan natuurlijk ook onderdeel van deze strategie zijn.

 • raimond

  Zojuist (16/8/2008) mijn Iphone 3g opgehaald bij Mobistar Antwerpen. Thuis sim erin. Kreeg eerst NO SERVICE, maar na een minuutje had ik contact met het netwerk. DUS geen (country) simlock.

 • ik wil graag een iphone 3GS bestellen, in de nederlands t mobile shop vertelde de verkoper dat ik dat beter in belgie kon doen. Omdat losse toestelen daar €615 zouden kosten, nu ben ik al een tijdje aan het rondzoeken op internet naar een site of info daarover.
  Maar nog steeds heb ik niks kunnen vinden. wie helpt mij
  Ook als je een adres weet in Nederland waar de Apple Iphone 3GS voor ongeveer €500,00 te koop is zou het top zijn als je dat even liet weten.
  kuskus