iPhone 3G als mobiele beveiligings surveillance
Sander Tamaëla

Een leuke en verrassende samenwerking tussen de Apple iPhone 3G en een Axis netwerk camera: iedereen met een iPhone 3G is in staat om vanaf elke locatie (de enige verreiste is een 3G verbinding) zijn Axis camera in de gaten te houden.

Op deze manier kan de iPhone worden ingezet om door beveiligings bedrijven vanaf iedere locatie toezicht te houden over te bewaken objecten. Doordat Safari standaard mjpeg ondersteund en Axis dit als standaard formaat voor zijn camera’s gebruikt werkt deze combinatie “out-of-the-box”!

Helaas zijn wij niet instaat geweest om dit te testen met andere camera’s, maar als deze mjpeg als formaat gebruiken moet dit geen problemen geven.

Ook met de eerste generatie iPhone’s is dit mogelijk, helaas is de standaard GPRS verbinding niet snel genoeg om de stream weer te geven en ben je dus gebonden aan een vaste internet verbinding via WIFI.

Via Google kwamen we achter de volgende links zodat jullie dit ook kunnen testen:

[ad#sander]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Dex

    Ik heb thuis een aantal wireless webcams rondom het huis, via wifi aangesloten op een Mac Mini (die weer met digitale TV en eyetv is aangesloten op een flatscreen).

    Met behulp van security spy http://www.securityspy.com/ kan je de webcams bekijken, en eventueel met een wachtwoord afschermen. Ook kan je bij eventuele beweging automatisch een filmpje maken, deze ftp-en buiten je huis of per e-mail versturen.

    In mijn firewall aan de DSL lijn heb ik een tunneltje naar binnen gemaakt zodat het ook van buitenaf is te bekijken. En dit gaat prima met de iPhone. Ook via 3G gewoon bewegende beelden in safari.

  • laptoppertje

    Nu (9/2009) is er ook de Axis M1031-W die H264 ondersteund. Nog betere videocompressie dan de MPEG4 van de oude 206 en 207 modellen, voor minder geld. Interessant, aangezien de iPhone ook H264 aan kan.