Gerucht: Volgende iPhone krijgt ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm
Michel van 't Klaphek

De iPhone 12 krijgt een ultrasone vingerafdrukscanner, die een 3D-scan van je vinger maakt. Het bericht is afkomstig van een twijfelachtige bron, maar krijgt het voordeel van de twijfel. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 2020 krijgt ultrasone vingerafdrukscanner’

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro liggen nog niet zo lang in de winkels, maar de geruchtenmolen over hun opvolgers is op volle gang. Ditmaal doet Economic Daily News een duit in het zakje. Volgens de Taiwanese website is Apple momenteel in gesprek met GIS, een maker van touchscreens. Het bedrijf uit Cupertino zou de volgende iPhone namelijk met een ultrasone vingerafdrukscanner willen uitrusten.

Economic Daily News meent te weten dat er volgend jaar minstens één iPhone met zo’n scanner uitkomt. Als alles volgens planning verloopt, zou het de bedoeling zijn om in de toekomst alle iPhones van zo’n ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm te voorzien. Vanaf 2021 zou het in ieder geval de standaard moeten worden.

iphone 2020 ultrasone vingerafdrukscanner

De Taiwanese website heeft een wisselvallige staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt. Ditmaal krijgt Economic Daily News echter het voordeel van de twijfel, want het gerucht is al eerder naar voren geschoven door Barclays en analist Ming-Chi Kuo. Deze bronnen hebben het doorgaans bij het juiste eind.

Zo scheef Kuo, een autoriteit als het op Apple-voorspellingen aankomt, in augustus al dat iPhones vanaf 2021 zowel Face ID als een vingerafdrukscanner krijgen. Een maand later bevestigde Barclays dit gerucht min of meer, maar gaf het een iets andere naam. De bank schreef dat de iPhone 2020 ‘Touch ID onder het beeldscherm zou krijgen‘.

Ook interessant: ‘Apple brengt 5,4- en 6,7-inch iPhone uit in 2020 met dunner scherm’

Over de ultrasone vingerafdrukscanner

Een ultrasone vingerafdrukscanner gebruikt geluidsgolven en trillingen om een 3D-scan van je vinger te maken. Deze techniek werkt nauwkeuriger en is veiliger dan optische vingerafdrukscanners, waarbij een cameraatje onder het scherm tijdens het ontgrendelen een scan van je vinger maakt. De Samsung Galaxy S10 heeft bijvoorbeeld een ultrasone vingerafdrukscanner, al werkt die niet altijd naar behoren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.