De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘iPhone 2020 heeft weer Touch ID, mogelijk alsnog iPhone SE 2 op komst’

Florence Peeters
24 mei 2019, 16:47
2 min leestijd
‘iPhone 2020 heeft weer Touch ID, mogelijk alsnog iPhone SE 2 op komst’

De 2019 iPhones zijn nog niet verschenen, maar we komen nu al meer te weten over de iPhone 2020. De iPhones van volgend jaar zouden Touch ID ondersteunen op het hele scherm, 5G-ondersteuning en 3D-camera’s achterop hebben.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2020 Touch ID-ondersteuning

Analisten van Barclays zouden het één en ander hebben ontdekt over de iPhone 2019 en iPhone 2020 tijdens een trip naar China, zo schrijft MacRumors. Tijdens het bezoek spraken ze naar verluidt met meerdere leveranciers van Apple. De fabrikanten geven vooral nieuwe details prijs over de iPhones die in 2020 verschijnen.

iPhone 2019 design

Het meest opvallende gerucht is dat Apple op de iPhone 12 een nieuwe vingerafdruktechniek gebruikt. Dit maakt het mogelijk om overal op het scherm je vinger te leggen, om zo je iPhone met Touch ID te ontgrendelen. Verder wordt geclaimd dat dit de eerste iPhone wordt met 5G-ondersteuning. Het is bekend dat Apple de ambitie heeft om in 2020 een 5G-iPhone uit te brengen, maar die zou vertraagd worden door gemiste deadlines van Intel.

Nu Apple het weer heeft bijgelegd met Qualcomm, ligt het bedrijf mogelijk weer op schema. Tot slot zou Apple de volgende stap in augmented reality zetten. Het bedrijf wil de 2020 iPhone uitrusten met een speciale 3D-camera. Het bereik van deze sensor zou zo’n 4,5 meter zijn dankzij lasertechniek. De huidige TrueDepth-camera die voor Face ID wordt gebruikt, kan slechts tot 50 centimeter ver scannen.

‘iPhone 2019 krijgt Haptic Touch’

De Chinese onderdelenleveranciers van Apple doen ook nog een duit in het zakje over de iPhone 2019. Behalve het verbeteren van de camera’s, blijft het design vrijwel hetzelfde. De productie van de nieuwe toestellen wordt volgens hen in juli of augustus gestart. Opvallend daarbij is dat alle 2019 iPhones geen 3D Touch meer zouden hebben.

iPhone XR 2019 gelekt

Apple lijkt van plan te zijn om dit jaar 3D Touch volledig te vervangen door Haptic Touch. Deze feature is al te vinden op de iPhone XR. In plaats van hard drukken, zoals je met 3D Touch doet, is Haptic Touch meer afhankelijk van hoe lang je drukt. De mogelijkheden van Haptic Touch zouden hierom veel groter zijn. Tot slot stellen de leveranciers dat de telefoon inderdaad meer werkgeheugen krijgt: 4GB in plaats van 3GB.

Sommige leveranciers hinten zelfs voor de zoveelste keer naar de komst van een iPhone SE 2. Deze smartphone zou het ontwerp en de specificaties van de iPhone 8 als basis krijgen. Geruchten over een iPhone SE 2 gaan echter al enkele jaren rond. Daarom lijkt de daadwerkelijke komst van dit toestel onwaarschijnlijk.

iPhone 2019 verwachtingen: alles wat we weten over de drie 2019 iPhones

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Benjamin Geksin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu