Gerucht: Twee iPhones krijgen in 2020 speciale 3D-dieptecamera

Michel van 't Klaphek
30 juli 2019, 9:02
2 min leestijd
Gerucht: Twee iPhones krijgen in 2020 speciale 3D-dieptecamera

Het duurt nog tot 2020 voordat Apple een iPhone met een speciale dieptecamera aan de achterkant uitbrengt. Deze sensor maakt niet alleen betere foto’s, maar zet ook de deur open voor allerlei augmented reality-apps.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2020 krijgt Time of Flight-sensor voor 3D-foto’s’

Het wemelt de afgelopen weken van de geruchten over de iPhone 12 en ditmaal doet Ming-Chi Kuo een duit in het zakje. De doorgaans betrouwbare Apple-analist zegt dat twee nieuwe iPhones een zogeheten ‘Time of Flight’-sensor (ToF) krijgen. Deze sensor zorgt ervoor dat je 3D-foto’s kunt maken.

iPhone 2019 time of flight sensor

Je kunt de aftaster daarom het best vergelijken met de techniek achter Face ID, de gezichtsscanner aan de voorkant. Een ToF-sensor stuurt een infraroodlicht uit naar alle objecten om je heen en berekent vervolgens hoe snel het licht weerkaatst. Op die manier wordt een 3D-scan van de omgeving gemaakt. Volgens Kuo krijgen alleen de twee paradepaardjes van volgend jaar de speciale dieptecamera.

Lees ook: iPhone XR 2019: 9 verwachtingen voor Apples voordeligste iPhone

Nieuwe iPhone XR wordt overgeslagen

Ook zet een ToF-sensor de deuren wagenwijd open voor de ontwikkeling van allerlei augmented reality-apps (AR). Een goed voorbeeld van AR is de onlangs uitgekomen hitgame Harry Potter: Wizards Unite. Hierbij smelten de digitale en ‘echte’ wereld als het ware samen.

Indirect zegt de Apple-insider dus dat de iPhone XR 2020 geen derde cameralens krijgt. Dit ligt in lijn met eerdere geruchten. Om het budgetmodel van volgend jaar betaalbaar te houden, bezuinigt Apple waarschijnlijk op enkele hoogwaardige functies, waaronder dus een derde cameralens, aldus Kuo.

Over de 2020 iPhones

De iPhone 2019 is nog niet aangekondigd of het wemelt al van de geruchten over de Apple-telefoons van volgend jaar. Zou zou de iPhone 2020 onder meer toch weer Touch ID krijgen en worden uitgerust met een beter ProMotion-scherm. Dit display heeft een hogere ververssnelheid. Ook zouden alle modellen van volgend jaar 5G-internetsnelheid krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Bron afbeelding: Ben Geskin (Twitter)
Categorie: Apple
Device: iPhone 12
iPhone 12
iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's