Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Alle 2020 iPhones hebben oled-scherm, XS-opvolger ondersteunt 5G’

Florence Peeters
17 juni 2019, 16:09
2 min leestijd
‘Alle 2020 iPhones hebben oled-scherm, XS-opvolger ondersteunt 5G’

Apple brengt in 2020 voor het eerst drie iPhones uit met allen een oled-scherm. Bovendien ondersteunen de 2020-opvolgers van de iPhone XS en XS Max 5G-internet.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2020-scherm driemaal oled, formaten zijn anders’

Verschillende geruchten suggereerden het al, maar nu stelt ook de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de 2020 iPhones anders zijn dan voorheen. Het display van het toptoestel wordt 5,4 inch groot, in plaats van de 5,8 inch van de huidige iPhone XS. De XS Max-opvolger wordt juist iets groter: 6,7 inch in plaats van een 6,5 inch-scherm.

De iPhone XR 2020 behoudt zijn schermgrootte van 6,1 inch. Wel krijgt dit goedkopere model dat jaar voor het eerst een oled-scherm. De huidige iPhone XR heeft nog een lcd-display en ook de iPhone 11 zou over zo’n scherm beschikken.

Dit betekent dat de schermgroottes van de drie iPhones in 2020 nog verder uit elkaar liggen. Het wordt zo belangrijker om te kijken naar welk schermformaat het beste bij jou past. Een voordeel hierbij is dat je niet meer hoeft te twijfelen over het verschil in schermkwaliteit, aangezien ze alledrie oled krijgen.

5G-ondersteuning komt toch in 2020

Kuo stelt verder dat de twee toptoestellen een 5G-modem bevatten, terwijl het instapmodel nog op 4G blijft steken. De hernieuwde samenwerking met Qualcomm lijkt dan ook meteen zijn vruchten af te werpen. Toen Apple nog in de clinch lag met de modem-fabrikant, was 5G-ondersteuning voor de iPhone 2020 steeds onwaarschijnlijk.

Problemen bij Intel zouden voor vertraging zorgen. Deze leverancier zou sowieso veel minder ver zijn dan Qualcomm met het ontwikkelen van 5G-modems. Apple zou zijn 5G-chips nu alsnog bij Qualcomm vandaan halen, zodat de deadline van de iPhone 12 wel netjes wordt gehaald.

Naast Qualcomm zou Samsung ook een deel van deze 5G-chips leveren. Vanaf 2021 hebben volgens de analist alle iPhones 5G-ondersteuning, terwijl pas in 2022 of 2023 Apple zijn eigen 5G-chip kan verwerken in de toestellen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu