Renders: Kleinste iPhone 2020 wordt ongeveer zo groot als iPhone SE

Michel van 't Klaphek
21 juni 2019, 9:03
2 min leestijd
Renders: Kleinste iPhone 2020 wordt ongeveer zo groot als iPhone SE

Apple brengt in 2020 twee nieuwe iPhones uit. Het kleinste model krijgt een 5,4 inch-display en lijkt daardoor qua formaat op de iPhone SE. Ook krijgen we volgend jaar een grotere versie van de iPhone XS Max te zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2020 conceptrenders

Dat blijkt uit nieuwe renders die zijn gemaakt op basis van geruchten. De 2019-iPhones moeten nog worden aangekondigd, maar de geruchtenmolen over de opvolgers die in 2020 uitkomen is al in volle gang. Volgens Ming-Chi Kuo, een bekende Apple-analist, brengt het bedrijf volgend jaar een kleinere en grotere iPhone uit.

Het grootste toestel zou een 6,7 inch-display krijgen, terwijl de 5,4 inch iPhone 2020 een stuk compacter is. Om het verschil met de huidige iPhone XS en XS Max aan te geven, heeft smartphone-insider Ben Geskin enkele renders gemaakt met deze schermgroottes in het achterhoofd.

iPhone 2020 refurbished

De ‘grote’ iPhone 2020 is een stukje langwerpiger en breder dan de huidige iPhone XS Max, die een schermformaat van 6,5 inch heeft. Het compacte model van volgend jaar is daarentegen een slag kleiner dan het 5,8 inch-scherm van de iPhone XS.

Iets groter dan de iPhone SE

Volgens de conceptafbeelding houdt Apple vast aan de notch aan de bovenkant van het scherm. Wel lijkt de inkeping iets smaller en minder breed dan bij huidige iPhones. De specifieke afmetingen zijn nog niet bekend, maar het lijkt erop dat de kleine 2020-iPhone qua formaat iets groter wordt dan de iPhone SE.

Dit toestel kwam in 2016 uit en heeft een 4 inch-scherm. Dit compacte formaat viel bij een hoop Apple-gebruikers in de smaak. Er gingen lange tijd geruchten over een iPhone SE 2, maar er is tot nog toe niks officieel bekend over dit model. Tot slot valt de driedubbele camera aan de achterkant op. Ook de 2019-iPhones zouden deze flinke camerabult krijgen.

Over de iPhone 2020

Deze collectie wordt pas in september aangekondigd, maar de laatste tijd kwamen we al meer te weten over de opvolgers. De iPhones van 2020 zouden onder meer Touch ID op het hele scherm krijgen, een oled-paneel en 3D-camera’s achterop hebben. Ook krijgt de iPhone 2020 volgens geruchten een 5 nanometer-chip, waardoor het toestel een stuk sneller is.

Blijf op de hoogte van de iPhone 2019 en 2020 door de gratis iPhoned-app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bron afbeelding: Ben Geskin (Twitter)
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen