Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘iPhone 2020 krijgt ProMotion-display met hogere ververssnelheid’

Lars Paijmans
22 juli 2019, 9:03
2 min leestijd
‘iPhone 2020 krijgt ProMotion-display met hogere ververssnelheid’

De iPhone van volgend jaar zou een mooie stap voorwaarts zetten op het gebied van schermtechnieken. De smartphone van Apple maakt volgens dit gerucht de overstap naar het ProMotion-display van de iPad Pro.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple geeft iPhone 2020 ProMotion-display’

De iPad Pro heeft al een aantal jaar een ProMotion-scherm, een display met een hogere ververssnelheid van 120 Hertz. Dat zorgt ervoor dat het scherm sneller reageert op jouw aanraking, wat de tablet een stuk vlotter laat aanvoelen en animaties er soepeler laat uitzien.

Op de iPad is dat bovendien een uitkomst voor de Apple Pencil, die de techniek gebruikt om je nog meer het idee te geven dat je op een vel papier aan het tekenen bent. Een gerucht stelt dat Apple overweegt om een scherm voor de iPhone 2020 te maken, met een ververssnelheid die kan wisselen tussen het huidige 60Hz en hogere 120Hz.

Op basis van welke apps je gebruikt kan de ververssnelheid worden verhoogd of verlaagd, wat de accuduur ten goede komt. Dit stelt @Universelce op Twitter, een relatief onbekende bron als het om Apple-geruchten gaat, maar een grotere naam op het gebied van Samsung en LG.

Gaan LG en Samsung dit scherm produceren?

Omdat deze twee partijen degene zijn die dit iPhone-scherm waarschijnlijk zouden produceren, maakt dat het verhaal een stuk geloofwaardiger. Zo zijn LG en Samsung degenen die de schermen voor de iPhone XS en XS Max hebben geproduceerd. Mocht Apple de iPhone 2020 ProMotion geven, dan zou dat de eerste keer zijn dat het bedrijf een oled-scherm met een dergelijke techniek uitbrengt. De iPad Pro heeft immers nog steeds een lcd-paneel.

Een ander gerucht over het scherm van de iPhone van volgend jaar is dat Apple de notch aan de bovenkant zou verkleinen. Ook zijn er verhalen over de terugkeer van Touch ID, dat onder het scherm zou worden geplaatst. Omdat de iPhone 12 nog zo ver weg is, zullen we hier de komende maanden ongetwijfeld meer over horen. Maar eerst is in september de iPhone 2019 aan de beurt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu