‘Apple brengt drie 2020 iPhones uit met oled-scherm en nieuwe formaten’

Florence Peeters
2 april 2019, 12:27
2 min leestijd
‘Apple brengt drie 2020 iPhones uit met oled-scherm en nieuwe formaten’

Apple brengt in 2020 drie iPhones uit die allemaal zijn uitgerust met een oled-display. De drie nieuwe toestellen hebben bovendien nieuwe schermformaten.

Lees verder na de advertentie.

‘2020 iPhones hebben alledrie een oled-scherm’

De informatievoorziening rond de 2019 iPhones neemt de komende maanden ongetwijfeld nog toe, maar ondertussen duiken ook al geruchten over de iPhone 2020 op. Apple zou namelijk druk bezig zijn leveranciers klaar te stomen om in 2020 drie nieuwe iPhones met een oled-display uit te brengen. Dat stelt de website Digitimes.

Het zou betekenen dat de opvolger van de iPhone XR voor het eerst ook een oled-scherm krijgt. Momenteel hebben de iPhone XS en XS Max dit wel, maar de XR is uitgerust met een lcd-paneel. De verwachting is dat de 2019-opvolger van de XR nog met een lcd-scherm is uitgerust. The Wall Street Journal stelde eerder al dat geruchten wijzen op een uiteindelijk volledige overgang op oled van Apple.

Wat nog meer opvalt aan het nieuws van Digitimes, is dat de 2020 iPhones ook nieuwe schermformaten zouden hebben. In 2020 zouden de volgende drie afmetingen worden gehanteerd voor de nieuwe iPhones: 5,42 inch, 6,06 en 6,67 inch. Als dit klopt, wordt de kleinste iPhone beduidend kleiner, en de grootste iPhone een aardig stukje groter.

Met 5,8 inch heeft de iPhone XS momenteel het kleinste scherm. Het iPhone XR-scherm is 6,1 inch groot en de iPhone XS Max heeft een formaat van 6,5 inch. De telefoon met het formaat van 6.67 inch zou de grootste iPhone ooit worden.

Toch hoeven deze nieuwe afmetingen niet te betekenen dat de 2020 iPhones daadwerkelijk groter of kleiner worden. Het gaat namelijk om de schermgrootte. De nieuwe formaten kunnen er ook op wijzen dat Apple een manier heeft gevonden om de schermranden en notch nog kleiner te maken.

Kleinste iPhone 2020 mogelijk nieuw budgetmodel

Op het eerste oog klinkt het middelste schermformaat van 6,06 inch als de logische opvolger van de 6,1 inch-iPhone XR. Het rapport van Digitimes stelt echter dat Apple voor het kleine 5,42 inch-model nieuwe technologieën gebruikt van LG en Samsung om de kosten van het scherm laag te houden.

Lees ook: ‘iPhones krijgen pas in 2020 compleet vernieuwde processor’

Dit zou betekenen dat de iPhone met het kleinste display het goedkopere budgetmodel wordt. Bij andere smartphonefabrikanten heeft het goedkoopste toestel doorgaans ook het kleinste scherm, en het zou dus ook geen onlogische tactiek van Apple zijn. Zeker niet omdat een oled-scherm duurder is om te produceren dan lcd, maar dit enigszins te compenseren is door het display te verkleinen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Categorie: Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's