‘Zo ziet de opvolger van de iPhone 11 Pro Max zonder notch eruit’

Michel van 't Klaphek
26 september 2019, 18:52
2 min leestijd

Apple heeft een iPhone zonder notch ontworpen. Het bedrijf denkt erover na om dit 6,7 inch-model volgend jaar uit te brengen. De selfiecamera zit hierbij in de smalle schermrand bovenaan verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2020 zonder notch ziet er zo uit’

Dat claimt Benjamin Geskin, een bekende Apple-insider. De kenner heeft hier ook een render bijgemaakt om te laten hoe een iPhone zonder notch eruitziet. De kenner zegt dat Apple momenteel bezig is met de prototypes van volgend jaar. Men zou overwegen om volgend jaar minstens 1 iPhone met voorkantvullend scherm uit te brengen.

iPhone 2020 zonder notch

Nu hebben de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max nog een inkeping aan de voorkant. Hierin zitten de TrueDepth- en Face ID-sensoren verwerkt. Volgens Geskin wil Apple deze sensoren naar de bovenkant verplaatsen, in het smalle stukje schermrand. Ook de nabijheidssensor, speaker en microfoon zouden hierin passen.

Geskin noemt niet waar de informatie vandaan komt, maar hij is niet de eerste die claimt dat Apple bezig is met een iPhone zonder notch. Eerder liet ook al de doorgaans betrouwbare telecominsider Ming-Chi Kuo weten dat het bedrijf uit Cupertino volgend jaar drie iPhones uitbrengt met schermformaten van 5.4-, 6.1- en 6.7-inch.

Lees ook: ‘iPhones krijgen in 2020 Touch ID onder het scherm en Face ID’

Meer over de 2020 iPhones

Het iPhone 11-trio ligt pas net in de winkels of de geruchtenmolen over hun opvolgers begint alweer te draaien. Eerder deze week bracht Kuo het bericht naar buiten dat Apple overweegt een metalen frame te gebruiken voor de 2020 iPhones. Deze designkeuze doet denken aan het ontwerp van de iPhone 4 uit 2010. Dit model had een metalen frame om de glasplaten bij elkaar te houden.

Verder voorspelt Kuo dat de opvolger van de iPhone 11 een oled-scherm (6,1 inch). De nieuwe iPhone 11 Pro zou een 5,4 inch-scherm krijgen, en daarmee dus ietsjes kleiner worden. De opvolger van de iPhone 11 Pro Max wordt volgens de insider juist groter en zou een 6,7 inch-display krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen