De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone 2020 heeft een kleinere notch en ondersteunt 5G’

Dilara Isik
22 oktober 2019, 16:33
2 min leestijd
‘iPhone 2020 heeft een kleinere notch en ondersteunt 5G’

Er is een nieuw gerucht opgedoken over de iPhone 12. Apple zou van plan zijn om de Face ID-camera aan te pakken, zodat de notch kleiner en misschien wel ‘onzichtbaar’ kan worden.

Lees verder na de advertentie.

‘Kleinere notch en 5G voor iPhone 2020’

Benjamin Geskin, een betrouwbare bron op het gebied van Apple-nieuws, zegt dat Apple verschillende prototypes van de iPhone 2020 aan het testen is met verschillende versies van Face ID (via AppleInsider). Apple zoekt hiermee naar een manier om de notch flink te verkleinen, of helemaal te schrappen. Sommige versies van Face ID-sensoren zijn smaller in de breedte, andere juist kleiner zodat ze in de bovenste rand passen.

iPhone 2020

Ook kijkt Apple naar opties om de antennes in de iPhone 2020 te verbeteren. Er worden nieuwe antennes geplaatst, waarmee 5G-ondersteuning mogelijk wordt. De antennes worden van ander materiaal dan plastic gemaakt, waarschijnlijk van glas, keramiek of saffier.

Apple is naar verluidt druk bezig met het verbeteren van de antennes in aanstaande iPhone-modellen. Eerder werd ook al bekend dat de iPhone SE 2 ook beter mobiel bereik zou hebben door een nieuwe antennetechniek.

Geen fysieke oplaadpoort meer

Geskin meldt ook dat Apple niet alleen van de Lightning-aansluiting afwil, maar een fysieke oplaadpoort compleet achterwege wil laten. Eerder werd verwacht dat het bedrijf uit Cupertino over zou gaan op usb-c, maar volgens Geskin is het uiteindelijke doel om alleen nog draadloos opladen te gebruiken. Hij specificeert niet of Apple de aansluiting al bij de iPhone 2020 wil weglaten, of pas bij een later model.

De iPhone 11-toestellen zijn nog niet zo lang verschenen, maar inmiddels doen zich al een aantal geruchten over de iPhone 2020 de ronde. Zo zouden de nieuwe modellen een Touch ID-sensor onder het display hebben en moet de notch voor de Face ID-gezichtsherkenning in de bovenste schermrand weggewerkt worden.

Ook krijgt de iPhone 2020 hoogstwaarschijnlijk opnieuw een oled-scherm en drie (of meer) cameralenzen. De nieuwe modellen zouden ook 5G ondersteunen en er is een grote kans dat ze worden uitgerust met een A14-chip.

iPhone 2020-geruchten: 7 dingen die we al weten over de nieuwe iPhones

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu