‘Apple brengt volgend jaar vijf iPhones uit, eerste iPhone zonder Lightning-poort in 2021’

Michel van 't Klaphek
5 december 2019, 18:58
2 min leestijd

2020 wordt een druk jaar voor Apple. Het bedrijf zou maar liefst vijf iPhones willen uitbrengen. Pas in 2021 komt een compleet nieuw model uit. Deze iPhone wordt zonder Lightning-aansluiting geleverd. Dat, en meer, claimt een betrouwbare bron.

Lees verder na de advertentie.

‘Vijf iPhone 2020-modellen op komst’

Ming-Chi Kuo laat weer eens van zich horen. De doorgaans betrouwbare analist heeft zijn iPhone-verwachtingen voor 2020 en 2021 uit de doeken gedaan. Volgens de telecominsider brengt Apple volgend jaar vijf toestellen uit. In 2021 zou de eerste compleet draadloze iPhone volgen.

iphone 2020 5 iphones kuo

Kuo schrijft in een memo, die in handen is gekomen van MacRumors, dat Apple van plan is om volgend jaar vijf telefoons uit te brengen. Het kleinste (en goedkoopste) model krijgt volgens hem een 4,7 inch-lcd-scherm en komt in de eerste helft van 2020 uit. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de iPhone SE 2.

In de overige maanden zouden nog vier toestellen volgen, die allemaal een oled-scherm krijgen. De kleinste van het kwartet heeft volgens Kuo een 5,4 inch-display, gevolgd door twee iPhones met een formaat van 6,1 inch. Het verschil tussen de twee is het aantal camera’s op de achterkant.

Eén toestel krijgt een dubbele camera, terwijl de andere 6,1 inch-iPhone 2020 met drie sensoren zou worden uitgerust. Bovendien krijgt dit toestel volgens Kuo een ToF-camera. Zo’n sensor kun je gebruiken voor het maken van 3D-beelden. De grootste iPhone 12 krijgt een 6,7 inch-scherm, stelt Kuo. Dit toestel is vermoedelijk eveneens uitgerust met zo’n ToF-sensor.

Lees ook: iPhone 2020-geruchten: 7 dingen die we al weten over de nieuwe iPhones

Kuo: Compleet nieuwe iPhone in 2021

Dat waren de voorspellingen voor 2020. In een andere notitie deelt Kuo zijn eerste verwachtingen voor 2021. Volgens de analist brengt in dat jaar de iPhone SE 2 Plus uit. Het precieze schermformaat is nog niet zeker, maar vermoedelijk wordt de grotere versie van 4,7 inch-SE 2 tussen de 5,5 en 6,1 inch.

iPhone SE 2 maart 2020

In de tweede helft van 2021 zou Apple een nieuwe iPhone willen introduceren. Kuo schrijft dat dit vlaggenschip compleet draadloos wordt. Dat houdt in dat het toestel geen Lightning-poort krijgt. Bovendien zou het scherm de hele voorkant vullen en wordt Touch ID geïntegreerd in de behuizing. Opvallend genoeg zou Face ID daarentegen ontbreken.

Tot slot schrijft Kuo waarom Apple voor deze opvallende strategie kiest. Het bedrijf uit Cupertino zou namelijk meer verschil willen aanbrengen in haar assortiment. Nu lijken sommige modellen nog behoorlijk op elkaar, waardoor het voor klanten niet duidelijk is welke iPhone ze moeten kiezen. Door duidelijke verschillen aan te brengen wordt keuzestress tegengegaan, beredeneert de analist.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Benjamin Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen