Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘iPhones krijgen pas in 2020 compleet vernieuwde processor’

Michel van 't Klaphek
23 februari 2019, 10:29
2 min leestijd
‘iPhones krijgen pas in 2020 compleet vernieuwde processor’

Het duurt nog tot 2020 voordat iPhones een stuk sneller worden. TSMC, de chipfabrikant van Apple, heeft namelijk nog een jaar nodig om 5nm-chips te kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2020 5nm-chip in de maak’

Dat zegt DigiTimes op basis van anonieme bronnen. De website heeft met meerdere mensen die betrokken zijn bij het productieproces gesproken. TSMC is al jarenlang dé exclusieve fabrikant van de processors die in iPhones zitten. Deze chip is als het ware het brein van je telefoon en bepaalt onder meer de snelheid. Hierbij geldt dat de snelheid toeneemt als het cijfer kleiner wordt. 2nm is dus bijvoorbeeld sneller dan 5nm.

Apple Dialog

Als alles volgens planning verloopt krijgt de iPhone 2020 een processor op basis van een 5nm-structuur. Deze toestellen worden daarmee een stuk sneller dan de huidige iPhone XS, XS Max en iPhone XR. Deze zijn uitgerust met een 7 nm-chip, namelijk de A12 Bionic.

Volgens de geruchten krijgt de iPhone 2019 een A13-chip (7nm). DigiTimes denkt dus dat het tot 2020 duurt voordat de Apple-telefoons er weer flink op vooruit gaan qua snelheid. Naast meer rekenkracht kunnen deze chips ook snellere internetsnelheden leveren, bijvoorbeeld via het 5G-netwerk.

Lees ook: Einde lcd-iPhones in zicht: ‘alle 2020 iPhones krijgen oled-display’

5G-netwerk in Nederland duurt tot 2020

T-Mobile heeft onlangs gezegd dat het in 2020 een volledig 5G-netwerk in Nederland gaat uitrollen. Deze standaard is niet alleen sneller, maar ook stabieler. DigiTimes rondt het bericht af door te zeggen dat TSMC momenteel 20 miljard euro in de productie heeft gestoken.

Op maandag 25 februari gaat de Mobile World Congress (MWC) in Barcelona van start. Waarschijnlijk kondigt TSMC op deze beurs de nieuwe chips officieel aan. Ook hopen we hier natuurlijk meer over de specificaties te horen. Apple is altijd afwezig op het MWC. Het draait dan ook vooral om Android-aankondigingen.

Volg het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: DigiTimes
Categorie: Apple
Device: iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's