Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Alledrie de 2020 iPhones ondersteunen 5G en krijgen nieuw design’

Lars Paijmans
29 juli 2019, 9:10
2 min leestijd
‘Alledrie de 2020 iPhones ondersteunen 5G en krijgen nieuw design’

Nu Apple de modemdivisie van Intel in handen heeft, zou het bedrijf eerder dan gedacht met drie 5G-ondersteunende iPhones kunnen komen. Een nieuw gerucht stelt dat we nog een jaartje moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2020 5G ondersteuning standaard aanwezig

Ming-Chi Kuo is één van de betrouwbaarste bronnen op het gebied van Apple-geruchten. Hij stelt vandaag zijn voorspelling bij over 5G-iPhones en zegt dat niet twee maar alle drie de iPhones in 2020 5G zullen ondersteunen. Vorige week dook er nog een gerucht op waaruit juist bleek dat deze 5G modems op zijn vroegst pas in 2021 klaar zouden zijn.

iPhone 2020 5G

Dat Apple nu meer snelheid kan maken, heeft deels te maken met de grote overname van Intels modemdivisie, maar ook met de concurrentie. Apple weet dat Android-smartphones van rond de driehonderd dollar volgend jaar ook 5G gaan ondersteunen, dan kan de iPhone met zijn veel hogere prijskaartje niet achterblijven. Ook zouden sommige providers staan te springen om 5G aan te bieden.

Ook claimt Kuo dat het weer tijd is om het design van de iPhone aan te passen. De drie toestellen zouden om die reden schermformaten hebben van 6,7 inch, 5,4 inch en 6,1 inch. Deze drie smartphones zouden allemaal een oled-scherm krijgen. Dat betekent dat de iPhone XR 2019 dit najaar de laatste iPhone is die een lcd-scherm gebruikt.

Wijzigingen in schermformaat op komst

De schermformaten die Kuo noemt zijn interessant, omdat deze zouden betekenen dat de opvolger van de iPhone 11 een kleiner display krijgt. Sinds de iPhone X heeft het standaardmodel altijd een schermformaat van 5,8 inch gehad. De opvolger van de iPhone 11 Max krijgt volgens Kuo wel weer een groter scherm en stapt over van 6,5 naar 6,7 inch. De iPhone XR-lijn blijft volgens dit geruchten precies hetzelfde schermgrootte houden.

Met een nieuw ontwerp en 5G-ondersteuning klinkt de iPhone 12 nu al als een mooie upgrade. Voordat dit echter zover is, moeten er eerst nog drie andere nieuwe iPhones op de markt komen. In september presenteert Apple de iPhone 11, iPhone 11 Max en iPhone XR 2019. In de drie onderstaande overzichten hebben we alles wat we hier nu al over weten voor je op een rijtje gezet.

Via: 9to5Mac
Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 12
Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's