‘iPhone 2020 krijgt nieuwe 3D-camera voor betere diepteherkenning’

Lars Paijmans
17 juli 2019, 12:48
2 min leestijd
‘iPhone 2020 krijgt nieuwe 3D-camera voor betere diepteherkenning’

Allemaal leuk en aardig die iPhone 2019, maar het geruchtencircuit is inmiddels al overgestapt op de iPhone van volgend jaar. Die zou volgens een nieuwe bron een speciale 3D-camera krijgen op de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2020 krijgt 3D-camera’

Het gerucht is afkomstig van Digitimes, een website met een dubieus verleden op het gebied van betrouwbaarheid. Toch heeft de website het meerdere malen wel goed gehad, al raden we in dit geval dus aan om een gezonde slag om de arm te nemen.

Op basis van een anonieme bron stelt de website dat Apple druk bezig is om een 3D-camera voor de iPhone 2020 te ontwikkelen. Deze techniek toont gelijkenissen met de 3D-sensoren die nu al in de Face ID-camera op de voorkant van de iPhone zitten.

iPhone 2020 3D-camera

Een soortgelijke techniek zou nu ook aan de achterkant van het toestel worden verwerkt. Het grote verschil is dat deze camera deze 3D-kaart op een veel grotere afstand moet maken dan de Face ID-sensor. Apple zou de benodigde onderdelen hiervoor aan het verzamelen zijn om in de nabije toekomst alvast te beginnen met testproductie.

Met de nieuwe sensor worden er nieuwe functies mogelijk, omdat een iPhone hiermee beter in staat is om een omgeving in drie dimensies in kaart te brengen. Die lens werkt veel beter dan de techniek die nu wordt toegepast door de dubbele lens van de huidige iPhones. Dat biedt kansen op het gebied van augmented reality, maar ook om betere foto’s te maken waarbij je een diepte-effect simuleert.

Eerst de camera-upgrade van 2019 nog

Het is niet de eerste keer dat we horen dat Apple de mogelijkheden voor een dergelijke camera onderzoekt, maar wel dat hij nu dus voor de iPhone 12 op de planning staat.

Voordat dit zover is, krijgt de iPhone dit jaar ook nog een flinke upgrade op cameragebied. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zouden een derde cameralens erbij krijgen om fotokwaliteit te verbeteren. Deze groothoeklens maakt het mogelijk om een veel groter gebied vast te leggen, en om beter in te zoomen zonder in te leveren op het gebied van kwaliteit.

Lees ook: 3 redenen om uit te kijken naar een iPhone met een driedubbele camera

Bron: Digitimes
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen