De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 2019 krijgt mogelijk usb-c in plaats van Lightning-poort’

Lars Paijmans
15 januari 2019, 11:03
2 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt mogelijk usb-c in plaats van Lightning-poort’

Na de iPad Pro 2018 is dit jaar de iPhone aan de beurt om de Lightning-poort in te ruilen voor een usb-c-aansluiting. Dat stelt dit gerucht over de usb-c-poort van de iPhone 2019.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2019 usb-c in plaats van Lightning

Macotakara schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple ‘mogelijk’ dit jaar met de iPhone de overstap maakt naar usb-c. De afgelopen jaren is dit gerucht al vaker verschenen, maar nu de iPad Pro 2018 eind vorig jaar hetzelfde deed, klinkt dit ineens een stuk aannemelijker.

De bronnen van de website zeggen wel dat dit project zich nog in de beginfase bevindt. Het kan dus gebeuren dat de resultaten tegenvallen en Apple de beslissing een jaartje doorschuift.

iPhone 2019 usb-c

Een usb-c-aansluiting is iets waar veel gebruikers al jaren naar uitkijken. De poort heeft ten opzichte van Lightning namelijk een aantal voordelen. Zo kun je de iPhone hiermee gemakkelijk aansluiten op een extern scherm, waarmee je bijvoorbeeld een presentatie in keynote gemakkelijk op een groter beeld kan laten zien.

Omdat usb-c bovendien al jaren de standaard is, zijn er al heel veel accessoires gemaakt die je vanaf dag één op een iPhone aan zou kunnen sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een fotocamera om snel foto’s op je iPhone te zetten die je daarna online kunt delen, of een muzikaal instrument.

De mogelijkheden en voordelen van usb-c

Ook liet de iPad Pro al zien dat usb-c het mogelijk maakt om het apparaat veel sneller op te laden. Bij de tablet levert Apple een nieuwe adapter met een hoger wattage, zodat de accu eerder gevuld is. Als de iPhone een soortgelijke nieuwe adapter krijgt, kan het apparaat eindelijk weer concurreren met andere smartphones die nu nog veel sneller bijgevuld zijn.

Tot slot trekt Apple er al zijn producten mee gelijk: zowel de iPhone als de iPad en de Mac hebben dan weer dezelfde aansluiting, wat het makkelijker maakt om ze op elkaar aan te sluiten.

Vooralsnog is het een gerucht waarvan de betrouwbaarheid lastig is te achterhalen. In de aanloop naar september verwachten we echter nog veel meer over deze iPhone 2019 te horen. Mocht Apple echt de overstap naar usb-c maken, dan gaan we daar voor de officiële onthulling gegarandeerd meer over horen.

Lees ook: Alles wat we nu al weten over de iPhone 2019

Bron: Macotakara
Bron afbeelding: Ben Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen