Gerucht: iPhone 2019 wordt geleverd met 18 Watt-snellader in de doos

Michel van 't Klaphek
29 april 2019, 19:15
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 2019 wordt geleverd met 18 Watt-snellader in de doos

Nu moet je de accessoires nog zelf in huis halen, maar straks kun je de iPhone 11 Pro snelladen met het kabeltje dat in de doos wordt meegeleverd. Ook krijg je er een usb-c-adapter bij om je telefoon aan je Macbook te koppelen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 snelladen wordt makkelijk’

Dat schrijft Mac Otakara. De doorgaans betrouwbare website heeft gesproken met Chinese onderdelenleveranciers die zeggen dat Apple de benodigdheden voor snelladen “waarschijnlijk” standaard in de doos mee levert. Dit zou een grote verbetering zijn, aangezien je de snellader nu nog zelf moet kopen.

iPhone 2019 snelladen 18 Watt oplader

Volgens de Japanse website doet Apple er een 18 Watt-oplader bij. Hiermee zou de accu van de iPhone 2019 binnen een halfuur voor ongeveer 50 procent vol zitten. De Chinese leveranciers zeggen dat Apple vasthoudt aan de Lightning-aansluiting, maar wel een koppelstukje naar usb-c bijvoegt. Hierdoor kun je de iPhone ook aansluiten op de nieuwe Macbook Air of Macbook Pro.

Lees ook: Opinie: Apple, het is echt tijd voor een snellere iPhone-oplader

Luistert Apple naar de kritiek?

Als het gerucht klopt neemt Apple een van de grootste kritiekpunten van de afgelopen jaren weg. Alhoewel snelladen al sinds de iPhone 8 wordt ondersteund moest je hiervoor wel altijd zelf een geschikte oplader kopen. In onze iPhone XS review noemden we dit dan ook een “gemiste kans.” Standaard levert het bedrijf uit Cupertino een veel tragere 5 Watt-oplader mee in de doos.

We hebben in het verleden vaker geruchten over een snellere 18 Watt-oplader gehoord, dus neem het bericht met een korreltje zout. Het zou echter wel een logische verbetering zijn aangezien vrijwel alle concurrenten van Apple snelladen ondersteunen. Bovendien wordt de iPad Pro 2018 ook met snelle oplader geleverd. Ook heeft de tablet helemaal geen Lightning-poort meer, maar alleen een usb-c-aansluiting.

Snel opladen

Een iPhone snelladen is een stuk makkelijker dan je denkt. Check onderstaande video om te leren hoe je de accu snel naar honderd procent krijgt. Heb je een nieuwe iPad mini of iPad Air 2019 gekocht? Ook die tablets kun je snel opladen. Lees hiervoor ons artikel over iPads snelladen welke tablets je allemaal snel kunt opladen.

Bron afbeelding: CashKaro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu