‘iPhone krijgt sterk verbeterde frontcamera en groothoeklens op de achterkant’

18 april 2019, 14:30
2 min leestijd
‘iPhone krijgt sterk verbeterde frontcamera en groothoeklens op de achterkant’

Niet alleen de camera op de achterkant van de nieuwste iPhone, maar ook de iPhone 2019-selfiecamera gaat er flink op vooruit dit najaar. Een nieuw gerucht stelt dat de camera van 7 naar 12 megapixel springt.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019-selfiecamera van 7 naar 12 megapixels’

Het bericht is afkomstig van Ming-Chi Kou, één van de bekendste Apple-analisten. Hij stelt op basis van zijn bronnen dat de iPhone 11 Pro-frontcamera 12 megapixels heeft, wat een flinke vooruitgang is ten opzichte van de iPhone XS.

iPhone 2019 selfiecamera

Daardoor zal de kwaliteit van selfies er merkbaar op vooruit gaan en ook het voeren van videogesprekken kan hierdoor in een hogere kwaliteit. De afgelopen jaren heeft Apple veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van de camera’s op de achterkant van het toestel, maar bleef de frontcamera altijd een beetje achter. Mocht dit gerucht kloppen, dan trekt Apple de kwaliteit van alle lenzen gelijk naar 12 megapixel.

Een derde groothoeklens op de achterkant

Op de achterkant van deze nieuwe iPhone gaat de camera er ook op vooruit, wat we al in tal van andere geruchten gelezen hebben. Volgens Kuo voegt Apple een derde cameralens toe aan de opvolger van de iPhone XS en iPhone XS Max.

De nieuwe iPhone 11 maakt de overstap van één naar twee lenzen. De verbeterde frontcamera is op alle drie de nieuwe toestellen aanwezig. De derde lens zou volgens de analist een groothoeklens zijn die door Sony wordt gemaakt. Hiermee kun je foto’s waarin je een veel groter gebied vastlegt.

Toch zal de lens niet zoveel opvallen, omdat Apple voor zowel deze nieuwe derde lens als de frontcamera een speciale zwarte coating gebruikt om de camera te maskeren. Daardoor zie je de lens bijna niet zitten, en zit deze niet in de weg van het design.

Deze nieuwe zwarte laag zou een manier van Apple kunnen zijn om de nieuwe driedubbele camera minder te laten opvallen. In de eerste renders en concepten heeft de iPhone 2019 namelijk een forse vierkante camerabult, die door een dergelijke coating minder op kan vallen en meer een deel uitmaakt van de achterkant van het toestel. Naar verwachting worden de drie nieuwe iPhones weer in september onthuld.

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu