‘iPhone 2019 krijgt smallere notch dankzij nieuwe sensor’

Michel van 't Klaphek
7 januari 2019, 20:37
2 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt smallere notch dankzij nieuwe sensor’

Goed nieuws voor haters van de notch. De maker van de iPhone-nabijheidssensoren heeft een nieuw model aangekondigd die achter het scherm verwerkt wordt. Hierdoor wordt de notch van de iPhone 2019 mogelijk een stuk smaller.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 krijgt smallere notch’

Het Oostenrijkse AMS heeft vandaag een nieuwe sensor aangekondigd. Het grote voordeel van deze nabijheidssensor is dat hij achter een oled-scherm geplaatst kan worden, met een smallere notch als gevolg. Dit is mogelijk goed nieuws voor Apple-fans, omdat AMS de optische sensoren voor de TrueDepth-camera in de iPhone XS, XS Max en XR levert.

Deze sensoren zorgen ervoor dat je de Apple-telefoons met je gezicht kunt ontgrendelen. Alhoewel veel mensen fan zijn van Face ID, vinden ze de inkeping vaak maar lelijk. AMS schrijft in de aankondiging dat fabrikanten smartphoneschermen maximaal willen benutten. Dankzij de TCS3701, zoals de nieuwe nabijheidssensor officieel heet, is het in theorie mogelijk om de inkeping compleet te laten verdwijnen.

Notch verdwijnt (nog) niet helemaal

Het stukje technologie wordt namelijk achter het scherm geplaatst, waardoor de sensor niet zichtbaar is aan de buitenkant. Dankzij een slim algoritme wordt de afstand tussen jouw gezicht en de iPhone gemeten, waardoor het toestel je alsnog weet te herkennen. De notch verdwijnt echter niet helemaal omdat de selfie-camera ook nog ergens geplaatst moet worden.

Volgens nieuwsbureau Reuters is Apple één van de belangrijkste klanten van AMS. Maar liefst 45 procent van de omzet wordt via sensoren voor iPhones binnengehaald. Het blijft echter de vraag of het Apple lukt om de nieuwe technologie in te bouwen.

Toch staat de aankondiging niet op zichzelf. Eerdere geruchten zeiden namelijk ook al dat de iPhone 2019 een kleinere notch krijgt. Op de eerder uitgelekte render is de inkeping echter niet smaller dan nu het geval is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Ams
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen