Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

‘iPhone 2019 krijgt nachtmodus voor betere foto’s in het donker’

13 juni 2019, 10:55
2 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt nachtmodus voor betere foto’s in het donker’

Apple gaat de camera van de 2019 iPhones flink verbeteren en zou een nachtmodus introduceren, die voor veel mooiere foto’s in het donker moet zorgen. Volgens nieuwe informatie werkt deze nachtmodus nog beter dan die van de concurrentie.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 krijgt nachtmodus’

Het nieuws komt van YouTuber EverythingApplePro, die zijn informatie heeft gekregen van Max Weinbach, een technologiejournalist bij XDA Developers. Volgens Weinbach krijgen de 2019 iPhones een specifieke nachtmodus in de camera-app, die simpelweg ‘Night Mode’ zou heten.

De modus is specifieke bedoeld om betere foto’s in het donker te nemen, en zou automatisch worden ingeschakeld als de iPhone 2019 ziet dat de lichtomstandigheden niet ideaal zijn. Het zou ook mogelijk zijn om de Night Mode handmatig te activeren.

iphone 2019 nachtmodus

Dat is goed nieuws, want de huidige iPhones lopen nogal achter op de concurrentie als het om nachtfotografie gaat. Toestellen als de Google Pixel 3, Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro hebben al zo’n feature en maken veel duidelijkere foto’s in het donker, met heldere kleuren en meer detail.

Met een nachtmodus neemt de camera meer tijd om licht op te vangen. In de praktijk moet je het toestel dan een paar seconden stil houden. Het resultaat is een helderder, scherper plaatje.

Wat we weten over de iPhone 2019

Volgens eerdere geruchten krijgt de nieuwe iPhone een driedubbele camera aan de achterkant, terwijl de iPhone XS en XS Max er nu twee hebben. De iPhone XR heeft een enkele lens, maar zijn opvolger zou over een dubbele camera beschikken.

Verder is de verwachting dat de 2019 iPhones zijn voorzien van de A13-chip, Haptic Touch in plaats van 3D Touch en een usb-c-aansluiting. De iPhone 11 zou een grotere accu krijgen dan zijn voorganger en beschikbaar komen in nieuwe kleuren.

Apple presenteert nieuwe iPhones doorgaans in september en hoogstwaarschijnlijk is dat dit jaar weer zo. Het ligt voor de hand dat de 2019 iPhones op iOS 13 draaien, de nieuwste iOS-versie die onlangs werd aangekondigd. In de iOS 13 preview lees je alles over de nieuwe features van deze update. Check de video hieronder voor onze verwachtingen van de aankomende iPhones.

iPhone 2019 verwachtingen: alles wat we weten over de drie 2019 iPhones
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu