‘iPhone 2019 krijgt toch horizontale driedubbele camera’

Michel van 't Klaphek
15 januari 2019, 21:14
2 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt toch horizontale driedubbele camera’

Een nieuwe render laat zien dat de iPhone 2019 helemaal geen vierkant cameraoppervlak krijgt, maar juist een horizontale opstelling waarbij de lenzen naast elkaar zitten. Welke render klopt is voorlopig nog de vraag.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 krijgt horizontale camera’s’

Vorige week bracht telecominsider OnLeaks een render naar buiten waarbij de driedubbele camera van de iPhone 2019 verticaal geplaatst is een soort vierkant. Ditmaal komt de lekker met een nieuwe afbeelding waarbij de lenzen juist horizontaal naast elkaar zitten.

De flitser zit hierbij om de middelste sensor, waardoor je alsnog foto’s kunt maken bij weinig licht. Net onder deze camera zit de achterste microfoon. Waarschijnlijk valt deze horizontale cameraopstelling beter in de smaak dan het eerder voorgestelde vierkant.

iPhone 2019 render horizontale driedubbele camera 2

Ook de notch is een stuk kleiner dan bij de iPhone XS en iPhone XR. De vorige render liet alleen de achterkant zien, waardoor we nog geen inschatting hadden van de voorkant. Daarnaast lijken de schermranden kleiner, waardoor het display dus efficiënter is ingericht.

Lees ook: 3 redenen om uit te kijken naar een iPhone met een driedubbele camera

Welke render klopt?

Voorlopig claimt OnLeaks dat zowel de vorige week uitgekomen render als de afbeelding van hierboven kloppen. Volgens hem test Apple meerdere prototypes en is het dus nog niet duidelijk hoe de iPhone 2019 eruit gaat zien.

Alhoewel niemand het zeker weet, kun je toch vraagtekens bij deze claim plaatsen. De iPhone 2019 komt in september van dit jaar uit en normaal gesproken zou het design al grotendeels vast moeten liggen.

Bovendien is het niet waarschijnlijk dat Apple momenteel nog twijfelt tussen twee totaal verschillende designs. Indien er momenteel meerdere prototypes worden getest, is het veel aannemelijker dat de verschillen vooral in de details zitten. Het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat het hier in feite om twee verschillende toestellen gaat, net zoals momenteel het geval is bij de iPhone XS en iPhone XR.

Blijf op de hoogte van de nieuwe iPhone en download de gratis iPhoned-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Via: OnLeaks
Bron: Compare Raja
Bronnen afbeeldingen: Compare Raja, Compare Raja
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen