‘3D Touch verdwijnt binnenkort, nieuwe AirPods en HomePod komen volgend jaar’

Michel van 't Klaphek
28 augustus 2018, 9:04
2 min leestijd
‘3D Touch verdwijnt binnenkort, nieuwe AirPods en HomePod komen volgend jaar’

De nieuwe iPhones die waarschijnlijk op 12 september aangekondigd worden, zijn de laatste Apple-telefoons met 3D Touch. Daarnaast komen de AirPods 2 en goedkopere HomePod pas volgend jaar uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Waarom de iPhone 2019 geen 3D Touch krijgt en meer’

Dat blijkt uit een onderzoek van Barclays. Met nog een paar weken te gaan voor het Apple-event van 12 september, gaan de meeste geruchten over de nieuwe iPhones, iPad Pro met Face ID of Macs. De Britse bank is er echter vroeg bij en heeft nu al informatie over Apple-apparaten die pas in 2019 uitkomen.

Notities 3D Touch header

Uit gesprekken met toeleveranciers blijkt dat Apple na de 2018 iPhones stopt met 3D Touch. Waarom het bedrijf uit Cupertino hiervoor kiest, is niet duidelijk. Eerder zei Ming Chi-Kuo, een betrouwbare analist, al dat de nieuwe 6,1 inch-iPhone geen 3D Touch krijgt. Hij gaf als reden dat Apple hiermee kosten wil besparen, aangezien dit lcd-toestel vermoedelijk de goedkoopste van het stel wordt.

‘Nieuwe AirPods en goedkope HomePod release volgend jaar’

Verder zegt de bank dat AirPods 2 volgend jaar in het vierde kwartaal uitkomt. Deze verwachting spreekt een eerder gerucht tegen, die juist stelde dat de draadloze oordoppen in 2018 verschijnen. Deze nieuwe AirPods zouden luisteren door “Hey Siri” te zeggen, zodat je niet twee keer op de zijkant hoeft te tikken.

Een mogelijke middenweg is dat Siri-functionaliteit dit jaar via een software-update naar de huidige AirPods wordt gebracht, en dat we tot 2019 moeten wachten op een compleet nieuwe versie. De nieuwe AirPods zouden onder meer waterdicht zijn.

Tot slot verwachten toeleveranciers dat de HomePod 2 ook in 2019 uitkomt. Deze speaker wordt volgens de geruchten een stuk goedkoper dan de huidige box. Tegenvallende verkopen zouden hiervan de oorzaak zijn. HomePod is niet in Nederland te koop, maar kost in de Duitse winkels 349 euro.

Ook interessant: Een HomePod kopen in Duitsland of Frankrijk: alles wat je moet weten

Het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen