De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 2019 krijgt verbeterde selfiecamera, 10MP- en 14MP-lenzen op de achterkant’

Lars Paijmans
17 januari 2019, 9:01
2 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt verbeterde selfiecamera, 10MP- en 14MP-lenzen op de achterkant’

De geruchtenmolen van de iPhone 2019 is voorlopig nog niet uitgedraaid. Na een serie van renders op basis van schematische tekeningen, krijgen we vandaag meer te weten over de specificaties van de nieuwe driedubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 frontcamera verbeterd’

De informatie is wederom afkomstig van OnLeaks (via CompaRaja), een smartphonelekker die door de jaren heen een goede reputatie heeft opgebouwd. Hij deelde onlangs ook een render waarop een iPhone-design te zien is met een driedubbele camera, die in het midden van het toestel geplaatst is.

Vooralsnog is hij er van overtuigd dat de driedubbele camera alleen in de opvolger van de grotere iPhone XS Max verwerkt zit, net zoals vroeger de Plus-iPhones als enige een dubbele lens hadden.

iPhone 2019 frontcamera

Deze camera op de achterkant zou volgens de informatie van OnLeaks in ieder geval bestaan uit een lens van 10 megapixel en een lens van 14 megapixel. Deze info over de derde lens is nog niet bekend. In vergelijking gebruiken de iPhone XS en XS Max nu twee 12 megapixel-lenzen; een groothoek- en een telefotolens. Als de cijfers van dit gerucht kloppen, pakt Apple het dit jaar mogelijk anders aan.

Door deze derde cameralens – die mogelijk horizontaal in het midden zit of als een vierkant in de hoek van het toestel zit – gebeurt er ook wat aan de binnenkant van de iPhone. Zo zouden het moederbord en de accu op een andere plaats zijn gezet, om zo ruimte te maken voor de grotere camera.

Ook aan de voorkant van het toestel gaat de camera er op vooruit volgens deze informatie. Apple zou de selfiecamera verbeteren van 7- naar 10 megapixels. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan klachten van gebruikers die vinden dat de kwaliteit van iPhone-selfies niet hoog genoeg is. Deze camera zou in een kleinere inkeping (of notch) in het scherm verwerkt zitten, omdat Apple bepaalde sensoren achter het oled-display zou verwerken.

Wel of geen usb-c?

Tot slot stelt OnLeaks dat hij in tegenstelling tot de geruchten niets heeft gehoord over de overstap van Lightning naar usb-c, iets wat onlangs meerdere malen in het nieuws opdook. De lekker haalt zijn informatie uit twee prototypes van de iPhone 2019, die zich nog in de experimentele fase bevinden. Er kunnen dus nog wat veranderingen worden doorgevoerd, al liggen de belangrijkste functies waarschijnlijk al vast.

September is nog ver weg, dus reken er maar op dat we in de aanloop naar deze nieuwe iPhones nog meer dan genoeg geruchten te horen krijgen die dit verhaal zullen bevestigen of ontkennen. Wij houden je van het belangrijkste nieuws op de hoogte, bijvoorbeeld via onze handige overzichtspagina van de iPhone 2019.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

Bron: CompaRaja
Bronnen afbeeldingen: Compare Raja, Compare Raja
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen