‘Apple werkt aan drie iPhones voor 2019, formaat blijft hetzelfde als dit jaar’

Lars Paijmans
16 oktober 2018, 8:57
2 min leestijd

Apple heeft dit jaar een nieuwe standaard gezet door drie nieuwe iPhones uit te brengen. Ook volgend jaar zal het bedrijf weer drie soortgelijke toestellen lanceren, zo schrijft Ming-Chi Kuo.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2019 formaat blijft hetzelfde als 2018

De iPhone XR is vanaf vrijdag pas te bestellen, maar de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft alvast wat informatie over de drie iPhones die in 2019 verschijnen. In een bericht aan investeerders zegt hij op basis van bronnen dat deze toestellen ons bekend voor zullen komen.

Apple zou namelijk wederom twee high-end toestellen en een goedkoper model uitbrengen, waarbij de duurdere iPhones schermafmetingen van 5,8 en 6,5 inch hebben. De goedkopere variant zal wederom geen oled-scherm maar een 6,1 inch-lcd-display krijgen, net zoals de nieuwe iPhone XR dit jaar.

iPhone 2019 formaat

Dit is de eerste keer dat we concrete informatie horen over de afmetingen van deze onaangekondigde iPhones. Dat het formaat en de schermtechniek nog een jaar hetzelfde blijft, wil natuurlijk niet zeggen dat er voor de rest niets verandert.

Zo zijn er al verschillende geruchten die zeggen dat Apple aan een extra derde cameralens werkt voor op de achterkant van het toestel, en dat ook de frontcamera een upgrade krijgt. Ook kunnen we er alvast van uitgaan dat de nieuwe toestellen op de A13-chip van Apple draaien, die dit jaar door TSMC geproduceerd wordt.

Dezelfde waterdichtheid als dit jaar

Tot slot zegt Kuo dat de nieuwe iPhones van 2019 dezelfde waterdichtheid hebben als de iPhones van dit jaar. Dit jaar maakten de iPhone XS en XS Max de stap van een IP67 naar een IP68-beoordeling, waardoor ze het net wat langer onder water volhouden en beter bestand zijn tegen andere vloeistoffen.

Dat we nu al informatie krijgen over nieuwe iPhones is niet uitzonderlijk. Zo hoorden we vorig jaar rond deze tijd ook al dat Apple van plan was om in 2018 drie nieuwe toestellen te lanceren. Aangezien Kuo één van de meest betrouwbare bronnen is op Apple-gebied, is het dus aannemelijk dat het bedrijf uit Cupertino zich wederom voorbereidt op een nieuw jaar met drie nieuwe toestellen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen