De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple brengt in 2019 drie iPhones uit met verbeterde Face ID en meer’

Michel van 't Klaphek
1 november 2018, 20:13
2 min leestijd
‘Apple brengt in 2019 drie iPhones uit met verbeterde Face ID en meer’

2018 is een druk jaar qua Apple-apparaten en het bedrijf uit Cupertino lijkt het in 2019 niet rustiger aan te gaan doen. We krijgen namelijk wederom drie iPhones en meerdere iPads te zien.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 Face ID wordt verbeterd en meer’

De iPhone XR ligt pas net in de winkels en nu al beginnen de geruchten over de toestellen van volgend jaar. Ming-Chi Kuo, een betrouwbare Apple-insider, doet een duit in het zakje en verwacht het nodige voor volgend jaar.

1. Drie nieuwe iPhones in 2019

De analist verwacht dat Apple volgend jaar drie nieuwe iPhones aankondigt. Twee zijn uitgerust met een oled-scherm, terwijl de derde een lcd-scherm krijgt. Uiteraard is deze goedkoper dan de eerste twee.

Het huidige iPhone-trio heeft dezelfde opbouw. De iPhone XS en XS Max hebben een oled-display en de iPhone XR een lcd-paneel. De iPhone XR is mede hierdoor zo’n 300 euro goedkoper dan zijn duurdere broers.

iPhone XR review

2. Face ID wordt beter

Daarnaast zegt Kuo dat de nieuwe iPhones een verbeterde versie van Face ID krijgen. Met name de ‘Flood Illuminator’ wordt onder handen genomen. Dit is de infraroodsensor die jouw gezicht op meer dan 30,000 kenmerken scant en je zo weet te ‘herkennen’.

In praktijk betekent dit dat Face ID een stuk nauwkeuriger wordt, en je dus minder pogingen nodig hebt om je 2019-iPhone te ontgrendelen. Verdere specificaties over de iPhones van volgend jaar laat hij in het midden.

Lees ook: Face ID: 7 vragen en antwoorden over iPhone X gezichtsherkenning

3. Volgende iPad krijgt nieuwe cameratechniek

Wel weet Kuo dat de volgende generatie iPads in het vierde kwartaal van 2019 en anders in de eerste paar maanden van 2020 wordt uitgebracht. De Apple-tablet gaat er dan direct met een primeur vandoor.

Face ID

De iPad (2019) krijgt namelijk een nieuwe cameratechniek: ‘Time of Fly’. Hierdoor meet de achterste camera door middel van infraroodsensoren hoe groot de afstand is tussen de sensor en het onderwerp van je foto, zoals een persoon of object.

Dit kun je met augmented reality

Het voordeel hiervan is dat je betere foto’s krijgt en met meer augmented reality-apps (AR) en games aan de slag kunt. Bij AR worden virtuele objecten in de ‘echte’ wereld geplaatst, waarna je er mee kunt spelen.

Pokémon GO is een voorbeeld van een zo’n game. De verbeterde camera verschijnt eerst op de nieuwe iPads van volgend jaar, waarna de iPhone er vanaf 2020 mee uitgerust wordt. Het gaat om geruchten, dus wordt niet te enthousiast. Er kan nog van alles veranderen.

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen