‘Zo zijn de camera’s van de iPhone 2019 geplaatst’

Michel van 't Klaphek
22 april 2019, 10:29
2 min leestijd
‘Zo zijn de camera’s van de iPhone 2019 geplaatst’

Het is zo goed als zeker dat de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max een driedubbele camera in de vorm van een driehoek krijgen. Ook lijkt Apple vast te houden aan de notch in de iPhone 11.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 dummy laat cameraopstelling zien’

De geruchtenmolen over de 2019 iPhones draait op volle toeren. Ditmaal duiken er foto’s van de productiemallen van beschermhoesjes op. Deze plaatjes bevestigen eerdere geruchten over de hoe de camera’s van het nieuwe model eruitzien. De afbeeldingen werden geplaatst op Weibo, een Chinese website vergelijkbaar met Facebook.

iPhone 2019 dummy 2

De nieuwe telefoon, die in de wandelgangen iPhone XI of iPhone 2019 genoemd wordt, krijgt een driedubbele camera aan de achterkant. De sensoren zijn hierbij in een driehoek geplaatst en dus niet horizontaal zoals eerder werd beweerd. Ook laat de vorm van het hoesje een uitsparing voor de flitser rechtsboven zien. Daarnaast lijkt het erop dat Apple vasthoudt aan de notch.

De dummy, die bedoeld is om accessoires mee te maken, laat namelijk een relatief brede inkeping aan de voorkant zien. Het gaat in bovenstaande foto’s om de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Volgens geruchten voegt Apple alleen een derde camerasensor toe aan de vlaggenschepen. Deze groothoeklens wordt geleverd door Sony en maakt het makkelijker om landschappen of grote groepen op de foto te krijgen.

Lees ook: 3 redenen om uit te kijken naar een iPhone met een driedubbele camera

Over de nieuwe iPhones

De opvolger van de iPhone XR houdt het bij een dubbele camera. Wel zouden alle drie de 2019 iPhones een sterk verbeterde voorste camera krijgen. Eerder zei de bekende Apple-insider Ming-Chi Kuo al dat de verbeteringen aan de nieuwe toestellen vooral aan de binnenkant zitten, in plaats van de buitenkant.

De iPhone 2019 selfiecamera is bijvoorbeeld afgedekt met een zwarte coating, zodat je ‘m niet ziet. De schermformaten zouden ongewijzigd blijven: 5.8, 6.1 en 6.5-inch. Alleen het middelste model, de iPhone 11, krijgt een lcd-display.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 11
iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's