De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple brengt drie iPhones uit in 2019, geen veranderingen qua design’

Michel van 't Klaphek
9 december 2018, 10:25
2 min leestijd
‘Apple brengt drie iPhones uit in 2019, geen veranderingen qua design’

Er komen volgend jaar drie nieuwe iPhones uit. Qua design verschillen deze weinig van de huidige iPhone XS en iPhone XR. Echt grote veranderingen krijgen we pas in 2020 te zien.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 design: Apple houdt het bij het oude’

Dat schrijft analist Anne Lee in een nieuw rapport. De conclusie is opvallend omdat de iPhone XS (Max) en iPhone XR slecht zouden verkopen. Het lijkt daarom logisch dat Apple volgend jaar het roer omgooit.

Toch gaat dat niet gebeuren en houdt het bedrijf het bij het oude. ‘Apple brengt in 2019 drie nieuwe telefoons uit. Deze zien er ongeveer hetzelfde uit als de huidige modellen qua ontwerp, vorm en afmetingen’, zo schrijft Lee. Eerder zei de bekende Apple-insider Ming-Chi Kuo ook al dat de schermformaten gelijk blijven.

Ook qua nieuwe functies lijkt 2019 een rustig jaar te worden voor iPhone-liefhebbers. ‘De drie nieuwe iPhones hebben nagenoeg dezelfde features als de huidige line-up. Wel worden er wat ar-functies toegevoegd.’ Ar staat voor augmented reality en Pokémon GO maakt bijvoorbeeld gebruik van deze techniek zodat je de beestjes in het ‘echt’ kunt vangen.

‘5G-iPhone komt in 2020’

Grote veranderingen krijgen we pas in 2020, zo denkt de analist. ‘2019 is het laatste jaar waarin Apple het iPhone X-design gebruikt. Het jaar daarop krijgen de iPhones een nieuw design met sterk verbeterde specificaties. Ook worden de toestellen dan klaargestoomd voor 5G.’

Met deze opvolger van 4G kun je sneller internetten en hoef je niet meer te wachten voordat een YouTube-filmpje is geladen: hij begint direct af te spelen. In Nederland moeten de 5G-frequenties echter nog geveild worden, waardoor het nog maar de vraag is of wij in 2020 met deze internetsnelheid aan de slag kunnen.

Het is bij geruchten altijd verstandig om een slag om de arm te nemen, helemaal wanneer ze in een vroeg stadium verschijnen. De 2019-iPhones worden waarschijnlijk in september van dat jaar aangekondigd. Zodra we dichter bij de presentatie komen, worden de geruchten meestal betrouwbaarder.

Ook interessant: ‘Apple brengt eerste iPhone met 5G uit in 2020’

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Barron's
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen