De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Dit is de iPhone 2019 met driedubbele camera op de achterkant’

Lars Paijmans
7 januari 2019, 8:54
2 min leestijd
‘Dit is de iPhone 2019 met driedubbele camera op de achterkant’

September is nog ver weg, maar vandaag presenteert een betrouwbare bron de eerste foto van het nieuwe iPhone 2019 design. Vooral de driedubbele camera valt op.

Lees verder na de advertentie.

Eerste blik op het iPhone 2019 design

Nu het nieuwe jaar echt begonnen is, begint de geruchtenmolen over de nieuwe iPhone weer langzaam op gang te komen. De bekende lekker OnLeaks komt vandaag in samenwerking met Digit met de eerste render van het toestel, die gebaseerd zou zijn op interne informatie van Apple.

Op de afbeelding is duidelijk te zien dat Apple grootse plannen heeft met de cameralens van het toestel. De lens wordt vierkant in plaats van een rechthoek, zodat er een derde lens kan worden toegevoegd, en ook de flitser in deze camerabult verwerkt zit. Rechtsonder zit ook nog een kleine microfoon.

Dat levert een flinke bult op de achterkant van het toestel op, die er op het eerste gezicht wat opmerkelijk uitziet. Apple experimenteert echter al jaren met het formaat en de positie van de cameralens, dus zou het niet heel gek zijn als OnLeaks het bij het rechte eind heeft.

De bekende lekker benadrukt dat de afbeelding gemaakt is op basis van informatie waar nog mee geëxperimenteerd wordt binnen Apple. Omdat het nog zo vroeg in het jaar is, liggen nog niet alle beslissingen vast over de iPhone 2019. De camera lijkt er daar één van te zijn. De telecomspecialist heeft een goede staat van dienst en wist eerder het design van de iPad Pro 2018 al maanden voor release te voorspellen. Ook lekte hij enkele specificaties van de iPhone X in 2017.

Derde cameralens op iPhone 2019 is aannemelijk

Wel laat een dergelijke test zien dat de kans op een derde camera op de nieuwe iPhone groot is. Dit soort grote nieuwe functies worden meestal al eerder bepaald voordat er een bijbehorend design wordt ontworpen.

Waarom Apple voor dit opmerkelijke design zou kiezen, blijft vooralsnog onduidelijk. Zo zou het bedrijf de extra ruimte tussen de lenzen nodig kunnen hebben, wat aansluit bij een gerucht dat de nieuwe iPhone een extra lens krijgt om de diepte te kunnen meten. Daarnaast helpt een extra lens met het maken van foto’s in donkere omgevingen en kan het de kwaliteit van ARKit naar een hoger niveau tillen.

Download de gratis iPhoned-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de iPhone 2019!

Bron afbeelding: Benjamin Geksin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen