‘Camera’s van nieuwe iPhones worden door glaslaagje beschermd’ – Update

Michel van 't Klaphek
26 april 2019, 20:06
2 min leestijd
‘Camera’s van nieuwe iPhones worden door glaslaagje beschermd’ – Update

De camera’s van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro steken een beetje uit wanneer je het toestel plat op tafel legt. Om de lenzen en flitser te beschermen zitten ze daarom achter een beschermlaagje van glas.

Lees verder na de advertentie.

Update 26 april 19:50 uur: Er zijn ook renders van de 6,5 inch-iPhone opgedoken, die volgens CashKaro ‘iPhone XI Max’ gaat heten. De Indiase website zegt dat de grotere versie qua design gelijk is aan zijn kleinere broertje. Zo zou de opvolger van de iPhone XS Max een driedubbele camera, voorkantvullend scherm en Frosted Glass-behuizing krijgen. Hierdoor kun je volgens geruchten draadloos je AirPods opladen.

Ook zouden zowel de iPhone XI, zoals de opvolger van de iPhone XS genoemd wordt, en de iPhone 11 Pro Max een nieuwe muteknop krijgen. De schakelaar voor het dempen van geluid is nu nog vierhoekig, maar wordt rond. Aan de volumeknoppen verandert volgens de renders niks. Tot slot zou de Max iets minder schermranden dan de 5,8 inch-iPhone krijgen, maar het verschil is volgens CashKaro met het blote oog bijna niet te zien.

Origineel bericht van 25 april 20:21 uur:

‘iPhone 2019 camerabult bedekt onder glaslaagje’

Dat blijkt uit nieuwe renders van CashKaro. De website werkt samen met OnLeaks, een bekende Apple-insider die in het verleden al vaker juiste voorspellingen over nieuwe iPhones deed. Vooral de camerabult valt op. De drie sensoren zijn als een driehoek geplaatst met twee lenzen aan de linkerkant en eentje aan de rechterkant. De lenzen worden volgens de renders beschermd door een een glaslaag die de hele achterkant bedekt, ook wel Frosted Glass genoemd.

In tegenstelling tot eerdere schetsen en afbeeldingen zit het gaatje voor de microfoon dit keer onder de derde camera, en niet op de achterkant. Het glazen laagje op de cameraheuvel zorgt ervoor dat de sensoren niet krassen. Volgens OnLeaks krijgt de opvolger van de iPhone XS ook een 5,8 inch-scherm en wordt het display in verhouding iets groter. Het verschil zou met het blote oog echter bijna niet te zien zijn.

Lees ook: 3 redenen om uit te kijken naar een iPhone met een driedubbele camera

Meer over de nieuwe iPhones

Naar verwachting krijgen de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max een driedubbele camera, bestaande uit een 12 megapixel telelens en 12 megapixel groothoeklens. Ook is er ruimte voor een ‘ultra’ groothoeklens van 12 megapixels, waarmee je bijvoorbeeld hele landschappen op de foto kunt zetten.

Verder zouden de topmodellen wederom uitgerust worden met een oled-scherm. De opvolger van de iPhone XR houdt het volgens geruchten bij een dubbele camera en een lcd-display. Over de specificaties van deze lenzen is nog niets bekend. Wel lijkt het erop dat alle drie nieuwe iPhones een snellere processor en betere selfiecamera krijgen. Ook zou de iPhone 2019 je AirPods draadloos kunnen opladen.

Blijf op de hoogte van de nieuwe iPhones door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Bron: CashKaro
Bron afbeelding: CashKaro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen