Analist voorspelt: ‘2019 iPhones krijgen Apple Pencil-ondersteuning’

Lars Paijmans
1 augustus 2019, 9:08
2 min leestijd

De Apple Pencil zou vanaf dit najaar ook te gebruiken zijn op de drie nieuwe 2019 iPhones. Dat voorspelt een analist van Citi Research.

Lees verder na de advertentie.

Analist voorspelt iPhone 2019 Apple Pencil-ondersteuning

Over iets meer dan een maand onthult Apple de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Inmiddels hebben we dankzij alle geruchten een goed beeld van deze drie toestellen, maar een analist van Citi Research voegt nog iets toe aan de lijst met nieuwe features.

Apple Pencil iPhone 2019

Hij stelt via Business Insider in een lijst met nieuwe functies dat Apple Pencil-ondersteuning aanwezig is op de nieuwe iPhones. Het slimme tekenpennetje van Apple is tot nu toe enkel te gebruiken op de iPad. Daar kun je de Pencil gebruiken om te tekenen, aantekeningen te maken of objecten in apps te verplaatsen. Omdat het puntje drukgevoelig is en de vertraging minimaal is, simuleert Apple het gevoel alsof je op papier schrijft.

Opvallend genoeg hebben we in de aanloop naar de 2019 iPhones nog niks gehoord over deze Apple Pencil-ondersteuning, op een paar twijfelachtige bronnen na. Daarom doet dit gerucht vooral denken aan dezelfde situatie vorig jaar; toen ook werd voorspeld dat de iPhone XS de Pencil zou ondersteunen. Zelfs in 2016 verscheen dit gerucht al. Ook vragen we ons af welke versie van de Pencil Apple hiervoor kiest.

Om welke Apple Pencil gaat het?

Eind vorig jaar verscheen de tweede generatie van de Pencil tegelijk met de iPad Pro 2018, maar deze kun je opladen door ‘m magnetisch aan de zijkant van de tablet te klikken. Daarom zou het voor de hand liggen dat Apple de eerste generatie van de Pencil gebruikt voor de iPhone, omdat je deze kunt opladen en koppelen door hem in de Lightning-poort te stoppen.

We houden voorlopig dus nog een flinke slag om de arm, al zou het de Apple Pencil wel breder inzetbaar maken en er ongetwijfeld voor zorgen dat Apple er meer verkoopt.

Lees ook: 5 manieren waarop een Apple Pencil op de iPhone goed van pas komt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen