‘Nieuwe iPhone krijgt Apple-logo midden op de achterkant: dit is waarom’

Michel van 't Klaphek
8 september 2019, 10:35
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone krijgt Apple-logo midden op de achterkant: dit is waarom’

De iPhone 2019 krijgt een Apple-logo midden op de achterkant. Dit is niet vanuit designoverweging gedaan, maar puur functioneel.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 krijgt Apple-logo midden op achterkant’

Dat zegt Mark Gurman, een doorgaans betrouwbare bron als het aankomt op informatie over nieuwe Apple-producten. De journalist van Bloomberg zegt dat de iPhone-maker voor de plaatsing kiest zodat gebruikers straks precies weten op welke plek ze hun Apple Watch of AirPods moeten plaatsen.

iphone 2019 apple logo

Er gaan al maandenlang geruchten over het gegeven dat Apple de 2019 iPhones zou willen uitrusten met een qi-module aan de achterkant. Hierdoor kun je draadloos producten opladen, zoals bijvoorbeeld een smartwatch of oordopjes. De functie is vergelijkbaar met Wireless Powershare, de draadloze oplaadtechniek van de Samsung Galaxy S10.

Afgelopen juli gaf een medewerker van Foxconn, het bedrijf dat Apple-producten in elkaar zet, al aan dat de nieuwe iPhones geen ‘iPhone’-logo zou hebben. Dit gerucht leek lange tijd onbetrouwbaar, maar nu ook Gurman erover schrijft zou het maar zo kunnen dat Apple enkel het logo van het bedrijf op de achterkant plaatst.

Lees ook: Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Voorspelling: Apple Watch blijft hetzelfde

Tot slot deelt Gurman zijn andere verwachtingen voor de 2019 iPhones. Zoals al lang en breed is uitgelekt verwacht ook de Apple-insider dat er vooral verbeteringen aan de camera’s doorgevoerd worden. De opvolgers van de iPhone XS en XS Max krijgen daarom waarschijnlijk een driedubbele camera, terwijl de iPhone 11 er één sensor bijkrijgt.

Daarnaast denkt Gurman dat de Apple Watch Series 5 qua design grotendeels hetzelfde blijft als de Series 4. De verbeteringen zouden vooral softwarematig zijn. Daarnaast voorspelt de insider dat Apple enkele nieuwe polsbandjes aankondigt. Ook zou de Series 5 van een nieuw soort materiaal zijn, zoals keramiek of titanium.

Deze dinsdag om 19:00 uur Nederlandse tijd gaat de Apple keynote van start. De redactie van iPhoned zit dan in de startblokken om je te voorzien van al het nieuws over de nieuwe iPhones, Apple Watch en meer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, houd de site in de gaten of download de gratis iPhoned-app om niets te missen!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 11
iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's