De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone 2019 kan beter binnen navigeren door vernieuwde antenne’

Lars Paijmans
6 mei 2019, 8:59
1 min leestijd
‘iPhone 2019 kan beter binnen navigeren door vernieuwde antenne’

Apple zou van plan zijn om de iPhone 2019-antenne helemaal te veranderen. Hierdoor wordt het mogelijk om een stuk nauwkeuriger te navigeren met een dak boven je hoofd.

iPhone 2019-antenne krijgt nieuw ontwerp

Het gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een bekende naam als het op dit soort berichten aankomt. Hij schrijft dat de nieuwe iPhones en iPad Pro die dit najaar verschijnt een zogenaamde aangepaste PI-antenne gebruiken.

iPhone 2019 antenne

Nu gebruiken de iPhone XS, XS Max en XR nog een LCP-antenne, maar die zou voor productieproblemen zorgen als er mobiel internet met hoge frequenties door ontvangen moet worden. Om die reden zou Apple nu alvast overstappen op deze PI-antenne, waar je op 4G-internet weinig van gaat merken. Zodra de iPhone 5G ondersteunt, zou deze antenne wel van pas komen, stelt Kuo.

Verbeterde navigatie binnenshuis

Naast het nieuwe antennetype is Apple ook van plan om de antenneband te upgraden. Hierdoor gaan de kosten omhoog om deze te maken, maar geeft dit als voordeel dat er nauwkeuriger binnenshuis genavigeerd kan worden. Nu hebben iPhones soms nog moeite om nauwkeurig je locatie te bepalen als je ergens binnen bent.

Langzaam maar zeker begint het beeld dat we van de iPhone 11 Pro hebben steeds concreter te worden. Qua design verwachten we geen gigantische veranderingen, maar door verbeteringen in de camera, draadloos laden, de antenne en chip lijkt het weer een noemenswaardige upgrade te gaan worden. We zullen tot september moeten wachten om te zien of dit ook echt zo is.

Lees ook: Dit nieuwe concept brengt de iPhone 2019 en iOS 13 tot leven

Het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu