‘Nieuwe iPhones krijgen grotere accu om andere apparaten op te laden’

1 april 2019, 20:36
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhones krijgen grotere accu om andere apparaten op te laden’

Straks kun je met de iPhone 2019 draadloos andere apparaten, zoals je AirPods en Apple Watch, van stroom voorzien. Om dit mogelijk te maken worden de accu’s van de drie nieuwe iPhones een stuk groter.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 accu wordt stuk groter’

Zo langzaam maar zeker begint de geruchtenmolen rondom de 2019 iPhones op gang te komen. Dit keer laat Ming-Chi Kuo, een bekende Apple-analist, zich uit over de accu. Volgens de kenner krijgen de drie nieuwe iPhones een functie om andere apparaten draadloos op te laden.

Je hoeft je Apple Watch of AirPods alleen op de achterkant van het toestel te leggen om ze op te laden. Ook kun je in theorie een andere iPhone zo van stroom voorzien, al gaat dit in praktijk waarschijnlijk erg traag.

iPhone 2019 camerabult

Volgens de analist is het bedrijf uit Cupertino momenteel in gesprek met leveranciers van de speciale accu’s die dit kunnen. Om dit mogelijk te maken, worden de batterijen van de 2019 iPhones een stuk groter. Vooral het nieuwe budgetmodel gaat erop vooruit:

  • De opvolger van de iPhone XS krijgt een 5,8 inch-scherm met accu van ruim 3300 mAh. Dit is een verbetering van 25 procent ten opzichte van de huidige 2658 mAh.
  • De nieuwe iPhone XS Max met 6,5 inch-formaat krijgt een capaciteit van 3651 mAh en gaat er vergeleken met de huidige 3175 mAh dus 15 procent op vooruit.
  • En tot slot krijgt de iPhone XR-opvolger (6,1 inch) een accuvergroting van zo’n 5 procent, wat neerkomt op 3089 mAh in plaats van de huidige 2942 mAh.

‘Geen usb-c’

Eerder zei Kuo al dat de 2019 iPhones ‘Frosted Glass’ krijgen. Dit glazen ontwerp zou de stroom beter begeleiden, waardoor opladen sneller gaat. Onlangs claimde Macotakara, een Japanse Apple-blog, dat deze functie ‘Wireless Powershare’ gaat heten.

De Samsung Galaxy S10 beschikt over precies dezelfde technologie om andere apparaten draadloos op te laden. Tot slot geeft Kuo aan dat de Lightning-poort blijft en men dus nog niet overstapt naar usb-c, zoals bij de iPad Pro.

Lees verder: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

Het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Ben Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu