‘Apple schrapt 3D Touch op alle 2019 iPhones’

28 mei 2019, 9:18
2 min leestijd
‘Apple schrapt 3D Touch op alle 2019 iPhones’

Het lijkt erop dat de 2019 iPhones, die later dit jaar verschijnen, niet meer beschikken over 3D Touch. Apple zou de feature willen schrappen en vervangen door Haptic Touch, dat werd geïntroduceerd met de iPhone XR.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 heeft geen 3D Touch’

MacRumors zegt van Barclays-analisten te hebben gehoord dat de 2019 iPhones geen 3D Touch meer hebben. De functie, die sinds de iPhone 6S op de smartphones van Apple zit, maakt het scherm drukgevoelig.

Wanneer je hard op een icoontje drukt, verschijnen verschillende ‘snelkoppelingen’ in beeld. Tik je bijvoorbeeld stevig op het icoontje van de camera-app, dan kun je meteen een selfie maken of video opnemen.

iPhone 6S

Op de 2019 iPhones wordt 3D Touch waarschijnlijk vervangen door Haptic Touch, wat in lijn ligt met eerdere geruchten. Haptic Touch kennen we van de iPhone XR en registreert niet hoe hard je op het scherm drukt, maar hoe lang. In de praktijk betekent dit dat je een kleine trilling voelt wanneer je het scherm iets langer indrukt, en dan alsnog dezelfde opties krijgt als bij 3D Touch.

Meer over de iPhone 2019

Het is onduidelijk waarom Apple 3D Touch precies zou willen weglaten, omdat het bedrijf met de iPhone XS en XS Max liet zien dat het prima mogelijk is om de functie te verwerken in een scherm dat van rand tot rand loopt.

Misschien is Apple van plan om de mogelijkheden van Haptic Touch uit te breiden, waardoor het 3D Touch helemaal zou kunnen vervangen. In ons uitlegartikel over de verschillen tussen 3D Touch en Haptic Touch lees je meer over de functies.

De 2019 iPhones worden hoogstwaarschijnlijk in september aangekondigd en zijn directe opvolgers; de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De iPhone 11 zou in een aantal nieuwe kleuren komen, terwijl ook de camera onder handen wordt genomen. Het ligt voor de hand dat de nieuwe iPhones worden aangedreven door de Apple A13-chip. Eerder werd duidelijk dat de 2019 iPhones mogelijk muziek naar twee bluetooth-apparaten kunnen sturen, zodat twee mensen tegelijk naar muziek kunnen luisteren.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de 2019 iPhones door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu