De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘2019 iPhones krijgen speciale 3D-camera en usb-c-aansluiting’

Michel van 't Klaphek
31 januari 2019, 8:43
2 min leestijd
‘2019 iPhones krijgen speciale 3D-camera en usb-c-aansluiting’

Apple wil zich onderscheiden met unieke camera’s. De iPhone 2019 krijgt daarom een krachtige, driedubbele 3D-camera voor meer diepte en bereik. Apple brengt in 2020 een ar-headset uit met dezelfde sensoren. Ook krijgen de nieuwe iPhones een usb-c-poort.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 3D-camera komt eraan’

Dat zegt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het zakenblad geeft aan dat de opvolger van de iPhone XS Max sowieso een driedubbele camera krijgt. Deze extra sensor maakt gebruik van lasertechnologie zodat foto’s scherper zijn.

De nieuwe laserscanner komt echter vooral van pas bij augmented reality-toepassingen, zoals apps en games. Volgens het zakenblad wordt het bereik namelijk een stuk groter. Daar waar de TrueDepth front-camera van de iPhone XS en iPhone XR niet verder komt dan 50 centimeter, zou het bereik van de achterste sensor op de iPhone 2019 maar liefst 4,5 meter zijn.

iPhone 2019 camera

Vervolgens maakt de camera een realistische 3D-map, waarna je deze informatie kunt gebruiken in apps en ar-games. Augmented reality brengt de digitale en ‘echte’ wereld samen. Een praktisch voorbeeld is dat je bijvoorbeeld naar een gebouw kunt kijken terwijl je op het scherm van je iPhone relevante cijfers ziet, zoals de bouwdatum en hoogte.

iPhone 2019 krijgt usb-c in plaats van Lightning

Na de iPad Pro 2018 zou ook de iPhone dit jaar overstappen van een Lightning-poort naar een usb-c-aansluiting. Een belangrijke stap, die meerdere voordelen met zich meebrengt.

Zo kun je daardoor de smartphone sneller opladen en is hij gemakkelijk te koppelen aan accessoires en externe schermen. Volgens Bloomberg is Apple er nog niet helemaal uit of 2019 het jaar wordt dat de iPhone overstapt op usb-c, maar er worden wel verschillende prototypes getest met deze nieuwe aansluiting. Daarnaast zouden een snellere Face ID-sensor en een opvolger van de A12-chip worden getest.

Lees ook: Einde lcd-iPhones in zicht: ‘alle 2020 iPhones krijgen oled-display’

‘Voorloper van ar-headset’

Tijdens de afgelopen keynote in september 2018 liet Apple al zien bezig te zijn met ar-toepassingen. Het bedrijf toonde toen meerdere games die gebruikmaken van de techniek. Volgens Bloomberg is de iPhone 2019 met krachtige 3D-camera een voorloper voor een speciale ar-headset, die in 2020 zou uitkomen. Deze maakt gebruik van dezelfde cameratechniek.

De eerste iPad met 3D-camera zou in de lente van 2020 uitkomen. Het zakenblad zegt dat Apple dit jaar wel een iPad 2019 met groter scherm uitbrengt, maar dat de verbeteringen minimaal zijn.

Blijf op de hoogte van de iPhone 2019 door de gratis iPhoned-app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg
Bronnen afbeeldingen: Ben Geskin, Ben Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2019
Apple iPad 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu