iPhone XR: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1 inch iPhone

Lars Paijmans
12 september 2018, 14:03
4 min leestijd
iPhone XR: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1 inch iPhone

Over een maand liggen de nieuwe iPhones in de winkels, waarvan de goedkopere 6,1-inch iPhone het meest interessant is. Dit zijn onze 8 iPhone XR verwachtingen van dit nieuwe toestel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR verwachtingen: 6,1-inch iPhone voorspelling

De iPhone 2018 of iPhone XR wordt het budgetmodel van de drie iPhones die Apple in september uitbrengt. Door de lagere prijs heeft dit toestel wat concessies gedaan ten opzichte van de iPhone X, terwijl het op andere vlakken het toestel juist overstijgt. Om het overzichtelijk te houden nemen we onze iPhone XR verwachtingen hieronder een voor een met je door.

iPhone XR verwachtingen

1. iPhone X-design voor een lagere prijs

Het meest onderscheidende van de 6,1-inch iPhone XR is het prijskaartje dat eraan hangt. Om ook klanten te bedienen die geen duizend euro overhebben voor een iPhone, brengt Apple deze iPhone naar verwachting op de markt voor de prijs van de iPhone 8 vorig jaar. Dit komt neer op achthonderd euro voor het instapmodel van 64GB, de modellen met 128GB en 256GB geheugen betaal je honderd en tweehonderd euro extra. Daarvoor krijg je een toestel dat er op het eerste gezicht uitziet als een iPhone X. Het scherm loopt door tot aan de randen, er is geen homeknop meer aanwezig en je ontgrendelt het toestel door je gezicht te scannen met Face ID. Ook kun je de iPhone draadloos opladen, al zette Apple deze standaard vorig jaar natuurlijk ook al.

2. 6,1-inch lcd-scherm (en geen oled)

Om de kosten te drukken heeft Apple het oled-scherm dit jaar exclusief gemaakt voor de duurdere iPhone XS en de iPhone XS Max. De iPhone XR of iPhone 2018 krijgt ‘gewoon’ een lcd-scherm zoals we dat eigenlijk al jaren kennen, maar dan in de vorm van een iPhone X-display.

Daardoor zal de beeldkwaliteit net iets minder zijn met minder levendige kleuren en zwarttinten, al betaal je hier dan ook een paar honderd euro minder voor. Apple zou een nieuwe techniek hebben bedacht in samenwerking met LG om ook een lcd-scherm de vorm van het iPhone X-display te kunnen geven. Hierdoor zijn de schermranden naar verwachting wel net iets dikker dan op de X en de andere twee nieuwe iPhones.

iPhone 2018

3. Enkele cameralens

Omdat dit de goedkoopste iPhone van het jaar wordt, heeft de iPhone 2018 dezelfde soort camera als de iPhone 8. Geen dubbele lens om optisch mee te zoomen of de Portretfunctie mee te gebruiken dus, maar een enkele cameralens op de achterkant. Dit wil overigens niet zeggen dat Apple dit jaar niet innoveert op cameragebied. Reken er maar op dat alle nieuwe iPhones wederom een verbeterde camera hebben, bijvoorbeeld door het gebruik van een grotere sensor en nieuwe software die jouw iPhone-fotografie weer naar een hoger niveau tilt. Op deze iPhone moet je het simpelweg met een lensje minder doen.

4. Nieuwe A12-chip verbetert prestaties

Ieder jaar brengt Apple niet alleen nieuwe iPhones, maar ook een nieuwe chip uit voor deze iPhones. In 2018 zijn we aanbeland bij de A12-versie, een nieuwe chip die extra energiezuinig zou zijn en ondertussen de prestaties naar een hoger niveau tilt. De chip wordt gemaakt door TSMC en gebruikt een zogenaamd 7 nanometer-ontwerp. Hierdoor is de chip een stuk kleiner maar neemt ook de snelheid verder toe. Apple is een van de eersten die deze chiptechniek gaat gebruiken en zal er in benchmarks ongetwijfeld weer hoge ogen mee gooien.

Face ID

5. Verbeterde Face ID

Face ID viert dit najaar zijn eerste verjaardag, en net als bij Touch ID zal Apple druk bezig zijn om de gezichtsscanner te verbeteren. Nu de scanner dit jaar ook naar de iPad Pro 2018 komt, rekenen we erop dat de nieuwe iPhones ons ook herkennen als we het toestel gekanteld vasthouden. Daarnaast zijn er nog allerlei manieren te bedenken waarop Apple niet alleen de snelheid maar ook de betrouwbaarheid van Face ID kan verbeteren. We weten niet of een jaar genoeg is voor versie 2.0, maar deze kleine verbeteringen moeten haalbaar zijn.

6. Dual-sim

Dat Apple aan een iPhone met dual-sim werkt is zeker, dat lekte het bedrijf namelijk zelf uit via de bèta van iOS 12. Toch is het nog maar de vraag of we hier in Nederland en met deze iPhone mee aan de slag kunnen. Verschillende geruchten stellen echter dat deze dual-sim versie alleen voor de grotere iPhone XS Max beschikbaar komt en alleen in China verschijnt. Het zal dus nog even afwachten worden of we deze langverwachte functie ook in Nederland krijgen.

iPhone 2018 kleuren

7. Felle kleuren

Een leuk extraatje dat de iPhone 2018 uniek en extra opvallend maakt: Apple keert terug naar de dagen van de iPhone 5C en brengt deze goedkopere iPhone in een serie felle kleuren uit. Volgens de laatste geruchten zou de iPhone naast de kleuren zwart en zilver ook in het blauw, geel, roze en rood verschijnen.

8. Snelladen met usb-c-adapter

De ouderwetse oplader die standaard in de doos van de iPhone zit, krijgt dit jaar een upgrade. Voortaan laad je de iPhone op met een Lightning-naar-usb-c-kabel. Dat zorgt voor een veel hogere oplaadsnelheid, zodat je na een half uurtje weer genoeg energie in de iPhone hebt zitten om er de rest van de dag mee vooruit te kunnen. Een kleine maar erg welkome verbetering.

iPhone XR verschijnt in september

Vanavond zal Apple laten zien of deze verwachtingen het bij het rechte eind hebben of niet. Download nu alvast onze app en schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent over alles van deze nieuwe iPhone!

Bronnen afbeeldingen: AppleIdesigner, Benjamin Geskin
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen