‘6,1 inch-iPhone vertraagd tot oktober door productieproblemen’

Florence Peeters
25 juli 2018, 16:28
2 min leestijd
‘6,1 inch-iPhone vertraagd tot oktober door productieproblemen’

De 6,1 inch-iPhone 2018 gaat mogelijk pas in oktober in de verkoop. Tenminste, dat zegt Apple-analist Katy Huberty. De vertraging zou komen door productieproblemen met de innovatieve lcd-schermen, die zo goed als randloos zijn.

Lees verder na de advertentie.

Lcd-scherm gooit roet in het eten

De led-verlichting van deze lcd-schermen zou nog niet optimaal zijn, wat een vertraging van één maand oplevert voor het nieuwe 6,1 inch-model. Leveranciers zeggen daarentegen dat er in de planning rekening is gehouden met een vertraging van zes weken. Of de problemen daarom daadwerkelijk ervoor zorgen dat het budgetmodel van Apple pas in oktober uitkomt, is onzeker.

Analist Ming-Chi Kuo sprak vorige maand ook al over een vertraging van de productie, door de lcd-innovatie die Apple door wil voeren in de nieuwe iPhone. Kuo is er echter van overtuigd dat Apple deze tijd inhaalt en de telefoon gewoon op tijd, in september, lanceert.

Met het beoogde design van de iPhone 2018 maakt Apple mogelijk een primeur. Het was voorheen technisch onmogelijk om een lcd-scherm zonder randen te produceren, omdat deze displays minder buigbaar zijn dan oled-varianten.

Lees ook: ‘Zo krijgt het lcd-display van de iPhone 2018 minimale schermranden’

Domper voor Apple

Als de productie van de iPhone 2018 daadwerkelijk spaakloopt door de lcd-schermen, kan dat een financiële domper zijn voor Apple in september. Gebruikers kijken erg uit naar de opvolger van de X, maar vinden dit toestel iets te duur. Het 6,1 inch-model zou op deze doelgroep gericht zijn. Eerder vandaag werd al bekend in welke kleuren de iPhone 2018 hoogstwaarschijnlijk verkocht gaat worden.

Over de andere twee iPhones, de iPhone X 2018 en iPhone X Plus, zijn geen problemen met de productie bekend. Voor deze iPhones gebruikt Apple hoogstwaarschijnlijk oled-schermen. Ook krijgen deze een dubbele camera achterop, tegenover de enkele camera op de 6,1 inch-iPhone.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: Gizchina
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen