De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple lanceert dit najaar drie iPhones, nieuwe MacBook Air en iPads’

Michel van 't Klaphek
27 juni 2018, 9:15
2 min leestijd
‘Apple lanceert dit najaar drie iPhones, nieuwe MacBook Air en iPads’

Apple heeft hoge verwachtingen van de 6,1 inch-iPhone. Dit toestel gaat namelijk meer verkopen dan de twee andere iPhones die dit jaar uitkomen. Daarnaast zou het bedrijf een flink aantal andere aankondigingen voor ons in petto hebben.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2018 verkoop: budgetmodel wordt een succes’

Dat zegt de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo in een nieuw rapport. De goedkopere iPhone gaat het met name goed doen onder mensen die momenteel een iPhone X willen, maar het prijskaartje te hoog vinden. De 6,1 inch-iPhone XR gaat namelijk een hoop functies van dit toestel overnemen, maar wordt met een adviesprijs van ongeveer 650 dollar een stuk goedkoper.

Deze kostenbesparing is mogelijk door de goedkopere lcd-schermtechniek en de aanwezigheid van slechts één camera aan de achterkant. De 6,1 inch-iPhone heeft dus nog steeds belangrijke iPhone X-kenmerken, zoals een voorkantvullend scherm en Face ID.

iPhone 2018 verkoop

De analist bevestigt het gerucht dat Apple dit jaar nog twee telefoons uitbrengt, naast de 6,1 inch-versie. De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X en wordt 5,8 inch groot, terwijl de ‘iPhone XS Max’ een 6,5 inch-scherm heeft.

Meer keuze

Apple kiest er volgens Kuo voor om drie telefoons uit te brengen, omdat er zo meer keuze is voor mensen die over willen stappen vanaf een ouder model. Verder heeft Kuo het in zijn verslag over een nieuwe, goedkopere MacBook Air die ergens dit najaar moet uitkomen. Ook mogen we ons vermoedelijk opmaken voor een nieuwe Apple Watch met groter scherm. Tot slot voorspelt de analist dat er een iPad Pro met Face ID aankomt.

Al met al bevestigt Kuo dus de belangrijkste geruchten van de afgelopen paar maanden. Opvallend genoeg wordt niet gesproken over de iPhone SE 2. Misschien betekent dit dat het toestel helemaal niet bestaat, of in ieder geval niet binnenkort uitkomt.

Ook interessant: ‘MacBook Air 2018 met Retina-display verschijnt dit najaar’

Het laatste nieuws over Apple

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen