‘Waarom de iPhone 2018 geen vingerafdrukscanner in het scherm krijgt’

Michel van 't Klaphek
4 september 2018, 19:08
2 min leestijd
‘Waarom de iPhone 2018 geen vingerafdrukscanner in het scherm krijgt’

Slecht nieuws voor liefhebbers van Touch ID. Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo hoeven we voorlopig niet te rekenen op iPhones met een vingerafdrukscanner in het scherm.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen iPhone 2018 Touch ID op komst’

De Apple-kenner heeft het vaak bij het juiste eind, waardoor het bericht zomaar eens waar zou kunnen zijn. De iPhone X is de eerste Apple-telefoon met een voorkantvullend scherm waardoor de fysieke thuisknop plaats moest maken. Deze keuze viel niet bij iedereen in goede aarde. Sommigen vinden ontgrendelen via een pincode, patroon of Face ID vervelend en geven de voorkeur aan Touch ID.

Steeds meer Android-telefoons hebben een vingerafdrukscanner in het scherm en het gerucht gaat al geruime tijd dat ook Apple deze mogelijkheid onderzoekt. Bij zo’n scanner leg je je vinger op het scherm neer, waarna hij gecontroleerd wordt. Dit is mogelijk zonder fysieke thuisknop, omdat de scanner in het scherm verwerkt is.

Apple gaat niet mee met deze trend omdat Face ID qua beveiliging superieur is, zo zegt Kuo. De ontgrendel methodes van concurrenten als Samsung zijn minder veilig, waardoor zij zich proberen te onderscheiden met vingerafdrukscanners in het scherm omdat de techniek nog zo nieuw is.

Lees ook: Voorspelling: Apple behoudt voorsprong met Face ID nog tot 2019

iPhone 2018 Touch ID

iPhone-bezitters zijn tevreden met Face ID

Bovendien zitten iPhone-gebruikers helemaal niet te wachten op zulke scanners, meent Kuo. Over het algemeen zijn iPhone X-bezitters tevreden met Face ID waardoor Apple weinig redenen heeft om het roer om te gooien.

Kuo besluit zijn verhaal door te zeggen dat ook de iPhones die in 2019 gaan uitkomen geen vingerafdrukscanner in het scherm krijgen. Pas in 2020 gaat Apple de mogelijkheid onderzoeken. Of de scanners er daadwerkelijk komen hangt af van de kwaliteit en veiligheid van de techniek tegen die tijd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Thema's: Face ID, Touch ID
Devices: iPhone X, iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen